Afdrukken

Eventing Zonnebeke - nog plaatsen vrij

Gepost in Nieuws

De AVEVE Eventing Cup te Meldert zit overvol, maar in Zonnebeke zijn er nog een aantal plaatsen vrij. U kan nog inschrijven voor deze wedstrijd op zondag 23 oktober door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met opgave van paard-ruiter-rijvereniging-klasse. Deze inschrijving wordt dan wel beschouwd als een bij-inschrijving. U kan zo nog inschrijven tot dinsdagavond 18/10 - 17.u.

Afdrukken

Nationale Kampioen wint eerste Eventingwedstrijd van LRV-seizoen 2016-2017

Gepost in Nieuws

De eerste eventingwedstrijd van het LRV-seizoen 2016-2017 verliep onder optimale omstandigheden in het mooie en geklasseerde kader van de zogenaamde ‘Kolonie van Wortel’ waar de gebouwen één voor worden gerenoveerd. LRV Merksplas zet er al een aantal jaren een mooie organisatie neer en dat appreciëren de eventingruiters met een grote opkomst in alle reeksen als gevolg.

In de klasse Zwaar, met maar liefst 22 combinaties aan de start, demonstreerde huidig nationaal LRV-kampioen eventing Wouter De Cleene (LRV Minderhout) al opperbeste vorm. Hij won met Alaric de Lauzelle. Wouter kwam als leider uit de dressuur en bleef zowel in de cross-country als in het springen foutloos. De tweede plaats ging naar Philippe Van Asselberghs van LRV Herent Honki Tonki Boy (v. Muscaris d’ Ariel). Brosn was er voor Kevin Swaans (LRV Oud-Turnhout) met Ferrum van de Nachtegaele (v. Cum Laude Z). Wouter De Cleene pakte ook nog de vierde plaats met de bijzonder snelle Boy (Betel XX) voor Peter Sterkens van LRV Hechtel met Enzo G.

Afdrukken

Startlijsten Nationale SBB Competitie voor Jonge Paarden 2017

Gepost in Nieuws - Nationaal

SBB CVJP

Aanstaande zondag 25 juni 2017 organiseert LRV Genk de nationale finale van de SBB Competitie voor Jonge Paarden in Sentower Park te Opglabbeek. Wij wensen allereerst alle geselecteerde ruiters te feliciteren met hun selectie en alvast veel succes aanstaande zondag.

Deelnemers met meer dan 5 paarden (of minimum 3 paarden per reeks) kunnen DINSDAG 20 juni een starttijd vragen op het secretariaat LRV (016/47 99 70) tussen 8u en 16u ! In de loop van woensdag wordt aan de overige ruiters een starttijd toegekend.

U vindt hier alle praktische informatie alsook het tijdschema en het plan van de terreinen.

Afdrukken

Nederlandse eventingliefhebber Tom De Hart wint wedstrijd 'Ontwerp een EK-hindernis'

Gepost in Nieuws - Nationaal

moerenpoortOp het persmoment in Tongeren van afgelopen zaterdag, werd meteen ook de winnaar van de wedstijd 'Ontwerp een EK-hinderins' bekend gemaakt. Net zoals dat bijvoorbeeld in Hoge Mierde (1997) en Minderhout (2003) het geval was kozen de organisatoren er voor om opnieuw een wedstrijd uit te schrijven ‘Ontwerp een EK-Hindernis’.

Het bericht over deze wedstrijd werd snel opgepikt via hippische nieuwswebsites en de sociale media en er kwamen meer dan 50 ontwerpen binnen. Daaruit kozen de bouwers van de cross voor het ontwerp van Tom De Hart. De bekende Moerenpoort in Tongeren deed dienst als inspiratiebron.

Afdrukken

EK voor Landelijke Ruiters in Tongeren … nog 45 dagen

Gepost in Nieuws - Nationaal

ruiters-shortlist-kleinAfgelopen zaterdag was de Berghoeve met zicht op de Tongerse Galgenberg, het decor van een Pers-/ontmoetingsmoment naar aanleiding van het EK voor Landelijke Ruiters dat binnen 45 dagen van start gaat. Pers, hoofdsponsors en medewerkers/bestuursleden maakten er oa. kennis met elkaar. Maar ook met de organisatie, de stad Tongeren en de befaamde Galgenberg als locatie voor het nakende EK. De ruiters/amazones en de begeleidingsgroep, spraken hun ambities uit en gaven uitleg bij het laatste stuk van het traject richting Tongeren 2017.

Alles begint met een droom …


Ondertussen dromen de Belgische ruiters, supporters en begeleidingsgroep ongetwijfeld van sterke team- en individuele prestaties straks van 27 t.e.m. 30 juli 2017. Maar aan de grondslag van dit derde EK op Belgische bodem lag een andere droom. Die van Chrétien Hansen. Voorzitter van LRV Riksingen, lid van provinciaal bestuur van LRV Limburg en al jarenlang supporter van de Belgische equipes op EK’s. Chretien Hansen: ”De organisatie van het EK voor Landelijke Ruiters is een droom, die werkelijkheid wordt! Ik heb de laatste twintig jaar geen enkel EK gemist als supporter. Ik ben zelf ooit in de running geweest als kandidaat-ruiter voor een EK-selectie. Het EK en eventing hebben een heel speciale plaats in mijn hart. Ik besef dat er heel veel werk op ons afkomt. Maar dankzij de steun en de expertise van LRV nationaal en LRV Limburg, de ervaring en het netwerk van ‘Eventing Tongeren’, de steun van de stad Tongeren en het enthousiasme van AVEVE, KBC en SBB, samen met enkele honderden vrijwilligers gaan we er een erezaak van maken om samen (!) met LRV en ‘Eventing Tongeren’, van het EK 2017, een onvergetelijk evenement te maken.”