Nieuwsoverzicht

Nationaal

Spannende Antwerpse Provinciale Ponykampioenschappen in Meerhout

18 september 2018

Op de prachtige terreinen van de familie Cools aan de Weierstraat in Meerhout organiseerde LRV Meerhout een mooi en spannend provinciaal ponykampioenschap.

Herenthout en Broechem aan elkaar gewaagd

In de hoogste reeks van de groepsdressuur gaven LRV Herenthout en LRV Broechem elkaar geen duimbreed toe. Het resulteerde na de ochtendproef en het overkampen in een ex aequo. Na vergelijking van heel veel verschillende puntjes mochten uiteindelijk de ruiters en amazones van LRV Herenthout het erelint aantrekken. Voor het achttal van Herenthout was het meteen de vierde overwinning van het seizoen. Zij vertrekken samen met Broechem en Merksplas, derde in Meerhout, als medefavoriet naar de Nationale Kampioenschappen straks op 30 september. In de klasse Licht was LRV Sint-Lenaarts te sterk voor de concurrentie.  In de hoogste reeks van de viertallen won LRV Rijkevorsel goud. 

Mirthe Van Dijck pakt vierde zege van het seizoen

In de hoogste reeks (DL2) van de  individuele dressuur was er een duidelijke zege voor Mirthe Van Dijck van LRV Rijkevorsel met Lars (v. Le Matslo). Mirthe en Lars wonnen eerder dit zomerseizoen al drie keer en eindigde op geen enkel tornooi buiten de top-drie. De tweede plaats in Meerhout ging naar Jonie Van Den Weygaert (LRV Wuustwezel) met Jus de Pomme “E” v/h Juxschot (v. Eternitiy van de N. Ranch). Amber Wuyts (LRV Lichtaart) en haar Bajo des Maronniers (v. Fijal Fortissimo) pakten een bronzen medaille.

In de C-Licht 2 reeks was het goud en het provinciale erelint voor Joppe Van Dijck van LRV Rijkevorsel. Hij won met Henri van de Visserij (v. Breeton Dai).  In B-Licht 1 won de aanvoerster in de selectiestand, Sarah Verlinden met Quickstep van de Waterhoeve, afgetekend. De amazone van LRV Kontich pakte bovendien ook de derde plaat met Azaro (v. Liezelhof President)s. Daartussen plaatste Sarah Vissers (LRV Oud-Turnhout) zich met Inkiepinkie (v. Cupido).

Jo Verstappen blijft foutloos en wint D-Midden

In de klasse D-Midden sprongen zeven combinaties naar een foutloze omloop. In de barrage kon alleen Jo Verstappen met Evevenboer’s Denny  (v. Berhof’s Highledy) van LRV Bevel foutloos blijven. Meteen goed voor de provinciale titel!  Lize Fockaert was een tikkeltje sneller met haar Manfred (v. Lamento) maar ze kreeg wel vier strafpunten op het conto. Ook Maine Verstrepen (LRV Herenthout) en Lander Wynants (LRV Westerlo) ondergingen hetzelfde lot. Zij moesten tevreden zijn met de plaatsen drie en vier. Bo De Clerq (LRV Broechem)reed naar de vijfde plaats. In het stijlrijden ging de eerste plaats naar Laura Petit van LRV Merksplas met Magical Feeling V Stal “D” Hoe (v. Kanshebber).

In de reeks C-Midden was er dubbel goud (Stijlrijden en Barema A) voor Kobe Van Raemdonck (LRV Broechem) met Pessoa van Blommerschot (v. Rakker L). Kobe won in een spannende barrage met vijf combinaties. De tweede plaats was voor Marie Van Den Bruel (LRV Heist op den Berg) met Pacienda Drum vh Juxschot (v. Lars van de Groenheuvel). Brons was er voor Ellen Anthonissen van LRV Beerse met Sunny Boy.

In de altijd spectaculaire reeks B-Licht sprongen 12 combinaties naar de tweede fase. De allersnelste foutloze in die barrage was Rune Stevens van LRV Loenhout met Otje .S. van de Delthoeve (v. Ive van de Delthoeve). Hij was twee tienden van een seconde sneller van Joppe Van Hoeck van LRV Sint-Lenaarts met Habibi van de Delthoeve (v. Ten Ankers Bileander). Yelena Maertens van LRV Koningshooikt en Quibus van de Eekhoek (v. Rakker L) sprongen naar het brons  voor Kristen Franken (LRV Wuustwezel) en Leonie Moris van Itegem. In het stijlrijden was het lint en het goud voor Yelena Maertens van LRV Koningshooikt.

Alle resultaten

 

 

 

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht:   

Mirthe Van Dijck - winnares DL2 - is niet alleen sterk in dressuur