Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge Paarden Gewest Tielt - Ann Florence Noppe en Wim Nyssen houden winst in West-Vlaanderen

17 mei 2018

Tijdens de eerste West-Vlaamse manche van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden op de infrastructuur van Stal De Ark te Kortemark,  sprongen vijf zesjarige paarden naar de barrage.  Het was de jonge amazone Ann-Florence Noppe van LRV Ardooie die met haar zelf opgeleide Milona van het Speienhof (v. Chopard VDB Z x Ramiro’s Bube), de barrage kon winnen. Milona werd gefokt bij Roger en Alain Deprez uit Wingene. Stefaan De Smet (LRV Bassevelde) en Mabibi van de Maltahoeve (Nabab de Rêve x Darco) reden naar de tweede plaats voor Bart Temmerman (LRV Kalken) met Zorina Z (v. Zorro).  De vierde plaats ging naar Ruben Lannoo (LRV Pittem)  met Masetto (Cayenne van de Heffinck x Contact van de Heffinck). Koen De Nijs (LRV Moerbeke Waas) en zijn zelf gefokte Mister Q van de Stationshoeve (Echo van ’t Spieveld x Kashmir van Schuttershof)  reden naar een snelle tijd, maar kregen een foutje in de barrage. 
Bij de vijfjarigen sprongen zeven paarden naar en dubbel foutloze omloop. Bij de vierjarigen lukte dat voor negen combinaties. 


In de LRV-reeks zesjarige dressuurpaarden was de in Nederland gefokte Tongerenhof Paragon (v. Tongerenhof Peridoot) goed voor goud. De West-Vlaamse amazone Joyce Coupillie (LRV Westkapelle) en Hazel Sollenberg reden naar zilver voor Sarah van Leeuwe (LRV Moerkerke) met Mirabelle van ter Burcht (v. Kobalt van ter Burcht). Wim Nyssen (LRV Bredene) won de Open-reeks met de door zijn vader Herman Nyssen, gefokte BWP’er  Magic (Fidertanz x Zagasus). 
In de LRV-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden was er een overwinning voor Jessica Roets (LRV Bassevelde)  met No Limit vd Bekput. No Limit (Diamo Gold x Clipper van de Begijnakkerp is een fokproduct van Eddy De Baets uit Bassevelde. In de Open-reeks  was er winst voor Diederik de Soete (LRV Westkapelle) met Nitro Golden (Saros van ’t Gestelhof x Jazz Time).  Bij de vierjarigen won Jan Michiels van LRV Moerzeke met Feine Deern. In de open-reeks was er goud voor Pieter Vermeire met zijn zelfgefokte Iron Man VA (Bailamos Biolley x Jazz). 

Alle resultaten

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht:   

Ann Florence Noppe