Nieuwsoverzicht

Nationaal

Prachtige sport en dito natuur tijdens Eventing Grobbendonk

22 oktober 2018

LRV Grobbendonk organiseerde afgelopen weekend de allereerste wedstrijd in het kader van de AVEVE Eventing Cup 2018-2019. De omstandigheden in Grobbendonk waren perfect om er een mooie en gezellige wedstrijd van te maken. De vele toeschouwers kregen mooie sport en prachtige natuur voorgeschoteld onder een stralende nazomerzon.

Pony's 

In de hoogste reeks van de pony’s (reeks 5) won Julie Sutherland van LRV Broechem met Kairo ‘E’ van het Juxschot voor Louise Van Dijck van LRV Gierle met Gasmann ‘B’ van het Juxschort (v. Benneton ‘V’). Arne Descheemaeker (LRV Izegem) zorgde voor West-Vlaams brons met Katinka van het Wilderhof (v. Calipso van de Vondelhoeve). Francies Vackier van LRV Ardooie en Mageno reden naar plaats vier voor Brik Van Gorp van LRV Gierle met Tullboy Flight.

In reeks vier was er goud voor Zita Peeters van LRV Kontich met Mozert van ’t Gebrookt (v. Vedet van de Vondelhoeve). Clubgenote Lotte Hens pakte met Orchid’s Janet zilver voor Jonie Van Den Weyngaert (LRV Wuustwezel) met Indiana.

Paarden 

De reeks Zwaar bij de paarden was sterk bezet. Wellicht heeft het nakende EK voor Landelijke Ruiters in de zomer van 2019 in Duitsland daar iets mee te maken.  Luc Boonen van LRV Geel ten Aard is de allereerste winnaar van het nieuwe seizoen. Hij won met Addo na een foutloze cross en een foutloos springparcours. Na zijn dressuurproef stond Luc in de top tien, dankzij zijn sterke cross en springproef kon hij doorschuiven naar plaats 1.  Dezelfde beweging maakte de razendsnelle Joachim Clompen (LRV Haaltert) met Cirana Z (v. Coriano Z). Hij reed voor Sven Grouwels (Fenner – v. Randel Z) van LRV Langdorp naar de tweede plaats. Nationaal kampioen Bart Hermans reed met Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro) naar plaats vier. Calle Poelmans uit het naburige Vorselaar en Inch van het Strateneinde (v. Irish Taxi) reden naar de vijfde plaats.

In de klasse Midden was er Nederlands goud voor Jordy Climan met Caros van de Kapel. Jelle Cossijns van LRV Erpe Mere en Inkata van het Raafveld (v. Boris van het Kluizebos) reden naar zilver, voor Luc Rens (LRV Herselt) met Fanne van het Hulsthof  (v. Pavarotti v/de Helle). Johan Ooms (LRV Noorderwijk) reed naar de vierde plaats, voor Matthias Naert (LRV Gavere).

In de klasse Licht was er goud voor Lander Van Den Broeck (LRV Grobbendonk) met Word for Word (v. Joyrider). Ook Hanne Simons (LRV Bocholt) reed naar goud in de klasse Licht met G-day van het Bareelhof (v. Takahashi van Berkenbroeck). Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) nam met Borushka (v. Lord Z)  ook goud mee in de klasse Licht naar Gavere. 

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht: