Nieuwsoverzicht

Nationaal

Jeugd Cup Kalender 2019

05 september 2019

De wedstrijden voor de Jeugd Cup gaan binnenkort opnieuw van start. 

De nieuwe kalender 2019 is gekend! De eerste wedstrijd gaat van start op 18 september in het VLTI, Torhout en wordt gevolgd door nog 6 selectiewedstrijden, de halve finale en de finales op Vlaanderens Kerstjumping in Mechelen. De Jeugd Cup is een circuit dat de aandacht van schoolgaande ruiters en amazones wil sturen naar sporttechnisch juist en stijlvol jumping rijden en dit met aandacht voor het welzijn en de goede verzorging van het paard. De Jeugd Cup staat open voor (pony-)ruiters en amazones aangesloten bij VLP en/of LRV of je kan deelnemen vanuit je school met een dagverzekering. De maximumleeftijd is 21 jaar worden in 2019.

Voor de kalender, startlijsten en resultaten, klik hier.

Contactgegevens 

VLP: Eline Poppe 09/274 10 50/ eline@vlp.be
LRV: Christel Van Dyck 016/47 99 60/ c.vandyck@lrv.be

Inschrijven via: inscriptions.vlp.be/vlp-lrv-stijlrijden/ 

 

Datum Club Plaats  
18-Sep VLTI Torhout Torhout Woensdag
25-Sep Dena Stables  Turnhout Woensdag
09-Oct Stal Bocage Dentergem Woensdag
16-Oct Martinusschool Bilzen Woensdag
23-Oct Sentower Park Opglabeek Woensdag
30-Oct Rijhal Kraaienhorst Brecht Woensdag
13-Nov Hippisch Centrum  Massenhoven Woensdag
23-Nov Ruiterschool (halve finale) Oud Heverlee Zaterdag

Wat is de Jeugd Cup?

De Jeugd Cup is een samenwerking tussen LRV en VLP. Het is een concept dat wedstrijden stijlspringen aanbiedt met als orgelpunt een selectie voor deelname aan de finale op Jumping Mechelen.

De Jeugd Cup is toegankelijk voor schoolgaande jeugd tot 21 jaar.

Zowel leden als niet-leden van door Sport Vlaanderen erkende sportfederaties kunnen deelnemen aan de Jeugd Cup. Niet-leden dienen zich wel door middel van een beperkte bijdrage te verzekeren. Deze verzekering is enkel geldig per wedstrijd van de Jeugd Cup waar men voor inschrijft.

Hoe gaat de Jeugd Cup Stijlspringen in zijn werk?

De Jeugd Cup wordt georganiseerd in een samenwerking tussen LRV, VLP en de paardenhumaniora Bilzen en Torhout. De wedstrijden worden dit jaar georganiseerd in een mix van zaterdagen en woensdagnamiddagen en staan open voor zowel paarden als pony’s. Een vast team van experten beoordeelt elke combinatie op toilettage van paard of pony, op techniek van de ruiter en op de tactiek van het gereden parcours. Elke ruiter/amazone kan na afloop het protocol met deze beoordelingen afhalen en indien nodig een aantal aandachtspunten verbeteren tegen een volgende wedstrijd. Er zijn 7 selectiewedstrijden, 100 paarden en 100 pony’s kunnen zich plaatsen voor de halve finale in de Ruiterschool te Oud-Heverlee. Vanuit de halve finale selecteren de beste 35 pony’s en beste 35 paarden zich voor de finales op Vlaanderens Kerstjumping. De allerbeste 8 pony’s en 8 paarden rijden dan nog eens de superfinale in de grote piste. Om je te selecteren, neem je zo vaak deel als je wil en je 2 beste uitslagen tellen mee voor de selectie van de halve finale.

Proeven

Pony's kleine maat 65cm voor ruiter van 7-12 jaar (°2012-2006).

Pony's grote maat 85cm voor ruiters van 7-16 jaar(°2012-2003).

Paarden 85cm voor ruiters tot 18 jaar (tot °2001).

Paarden 1m05 voor ruiters tot 21 jaar (°1998).

Meer algemene info

Reglement Jeugd Cup 2019

Jurystaat stijlspringen

Toilettage Paarden

Toilettage Pony's

Praktische richtlijnen 2019

Richtlijnen klassement 2019

Auteur: LRV
Bron: LRV
Deel dit bericht: