Nieuwsoverzicht

Nationaal

Finale AVEVE Eventing Cup Minderhout - Bart Hermans nieuwe nationale LRV-Kampioen Eventing

29 april 2018

Minderhout - Bart Hermans is de Nationale LRV Eventingkampioen na een spannende wedstrijd die beslist werd in het afsluitende jumpingonderdeel. Voor Bart en Gorki van de Perdjeshoeve (v. Electro ) is het de tweede nationale titel uit hun carrière. Het duo won in 2015 al nationaal goud in Haaltert en op het EK van dat jaar in het Nederlandse Helvoirt was er een bronzen medaille.  De combinatie van LRV Kasterlee stond op de tweede plaats na de dressuur. Kwam na een snelle cross aan de leiding en hij gaf zijn krappe voorsprong niet meer prijs in het pittige springparcours. Bart en Gorki kregen één springfout, maar ook de concurrentie ging minstens één of meerdere malen in de fout.

De tweede plaats ging naar Tim Ooms (LRV Mol Achterbos) met Equina van de Buitenheide (v. Quintus). Europees Kampioen Wouter De Cleene (LRV Minderhout) en Boy (Betel XX) haalden een bronzen medaille. Plaats vier was voor Raf Steegmans van LRV Genk met Vencor (v. Alabastro S. Extra). De nationale kampioene van 2014 in Vechmaal, Lore Poelmans (LRV Vorselaar) en haar Camelot van het Strateneinde (v. Up tot Date) reed naar de vijfde plaats.

KBC Trophy Gouden Teugel 

De KBC-Trophy Gouden Teugel Eventing,  was voor Lisa D’haenens van LRV Maarkedal met Borushka (v. Lord Z). De Gouden Teugel is een regelmatigheidscriterium voor jonge ruiters en amazones onder de 23 jaar uit de reeksen Licht, Midden en Zwaar.

Midden

In de reeks Midden ging de titel naar Jarno Verwimp. Twee jaar eerder werd deze talentvolle eventingruiter van LRV Gavere nog nationaal kampioen bij de pony’s in Minderhout. Jarno zat in het zadel van Diabola M (v. Indoctro). Alexandra Vandamme (LRV Minderhout) pakte met haar Voltair de l’Ermitage (v. Imprevu de la Cour) een zilveren medaille. Jarno Verwimp en zijn Tabries (v. Quarterback) pakten hun tweede medaille van de dag voor Jelle Cosijns (LRV Erpe Mere) met Inkata van het Raafveld (v. Boris van het Kluizebos) en Lore Leemans (LRV Weelde Ravels) met Calipso v/h Bogertje (v. Johson).

Licht

De klasse Licht werd verdeeld over drie ringen. Bjorn Van Uytvanck en Alien C (v. Codex) crossten naar nationaal goud en zorgde voor vreugde bij LRV Eksaarde Doorslaar. Etienne Dekens (LRV Pepingen) haalde in zijn 20ste deelname aan het Nationaal Eventingkampioenschap een erelint met Chicco (v.Sheyenne de Baugy). Ook Karin Donckers (LRV Minderhout), die in Minderhout een aantal jonge getalenteerde paarden uitbracht,  reed Audace de la Brasserie (v. Chicco’s Boy) naar winst in de klasse Licht en een nieuw groen-wit erelint in haar al bijzonder grote prijzenkast.

Beginnelingen

In de B-reeks was er goud voor Alice Deneus (LRV Nederokkerzeel) met Caretino van ’t Hey Meerken (v; Cooper vd Heffinck) en voor Dirk De Meulder (LRV Zoersel) met Joris van de Klothoef (v. Muscaris d’ Ariel). Op zaterdag was er al goud voor Evi Schaukens (LRV Wambeek) met Ulando (v. Faustino) en Anneleen Wagemans (LRV Tongeren) met Grimaldi de la Cour (v. Cyber van Vrijhern).

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans
Deel dit bericht:   

Bart Hermans en Gorki op weg naar goud