Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Bredene, Annelies Van Looveren en Kissy Eerlings zijn de nieuwe Nationale LRV-Kampioenen van 2017

02 oktober 2017

lint

LRV Bredene (groepsdressuur ZA), Annelies Van Looveren (individuele dressuur ZZ) en Kissy Eerlings (springen Z) zijn de nieuwe LRV-Kampioenen van 2017. Drie Nationale LRV-Kampioenen die in hun respectievelijke LRV-provincie ook al provinciaal kampioen werden. Alle gelukswensen voor de nieuwe nationale kampioenen maar minstens evenveel voor de organisatoren van LRV De Gunningenruiters Vissenaken-Glabbeek die na maanden voorbereiding een knappe organisatie konden neerzetten.

LRV Bredene voor vijfde opéénvolgende keer kampioen in Zwaar A

bredene 2017In de voormiddag kwamen twaalf achttallen in actie in de hoogste reeks van de groepsdressuur. LRV Bredene, LRV Herenthout en LRV Meldert (Limburg) gingen naar de overkamping. Uiteindelijk beloonde de jury,  LRV Ter Duinen uit Bredene voor de vijfde opeenvolgende keer met een nationale titel. LRV Herenthout reed naar een tweede plaats. LRV Meldert nam de bronzen medailles mee naar huis.

Ook in de klasse Zwaar B, was LRV Bredene te sterk voor de concurrentie. Een bevestiging van de resolute beleidskeuze voor ‘groepsdressuur’ bij de rijvereniging uit Bredene. Met LRV Westkapelle mocht er een tweede West-Vlaamse vereniging op het podium. LRV Kasterlee reed naar de derde plaats. In de hoogste reeks voor viertallen (ZB) was er goud voor LRV Heusden. LRV Peer reed naar de tweede plaats, voor LRV Beerse.

Annelies Van Looveren blijft winnen

annelies2017In het Nationaal Kampioenschap ‘Individuele dressuur’ plaatste topfavorite Annelies Van Looveren (LRV Meerhout), twee paarden in de overkamping. Birgit Ceuleers (LRV Kortenaken) moest voor het nodige tegengewicht zorgen met haar Dodena (v. Vivaldo). In de overkamping bevestigde Annelies Van Looveren haar sterke proef met Don Saros van ’t Gestelhof (v. Saros van ’t Gestelhof). Haar proef was meteen goed voor de verlenging van haar Nationale titel. Annelies is meteen de eerste amazone die de Nationale Indoortitel combineert met de Nationale Outdoortitel. Birgit Ceuleers pakte zilver. Met Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant van ’t Gestelhof) reed Annelies naar brons. Lore Vandeborne van LRV Kuringen en haar Rosenthal Vdersace TK (v. Rapptaenzer) werden door de jury op de vierde plaats gezet. Raf Kooremans, de nationale LRV-springkampioen van 2016, reed zijn dressuurpaard Highlight (v. Hohenstein) naar de vijfde plaats.

In de klasse Zwaar 2 was het Nationale erelint voor Heleen Schuurmans (LRV Achel) met Jiljane van de Kampert (v. Lord Loxley). Xanthe De Backer van LRV Broechem pakte zilver met Batiqar (v. Obelisk) voor Sakina Van Dijck (LRV Schriek). Inge Vandael (LRV Kester) en haar Umaik-TL (v. Metall) reed naar een vierde plaats voor Nathalie De Wolf (LRV Brecht) met Withney (v. Gribaldi).

In de klasse Zwaar 1 keerde Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) met goud en zilver naar huis. Met Ferrari (v. Fernando Torres) reed ze naar goud, met Jazz of Ballmore (v. Gribaldi) pakte ze zilver. Sakina Van Dijck (LRV Schriek) en Festivo (v. Florestan) waren goed voor brons.

In de klasse Midden 2 ging het erelint naar Xanthe De Backer van LRV Broechem met Show Girl (v. Show Star).  In de klasse Midden 1 was die eer voor Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) met Lars van de Hoenderheide (v. Negro).  In de klasse Licht 2 werd er door drie ringwinnaars overgekampt. Het Nationale erelint ging in deze reeks naar de West-Vlaamse Joyce Coupillie (LRV Westkapelle) met Hazel Sollenburg (v. Charmingmood.)

Kissy Eerlings blijft als enige foutloos in barrage met 12 kandidaten

kissy2017Er werd ook een hele dag gesprongen op het Nationaal Ruitertornooi van LRV Vissenaken-Glabbeek. In de klasse Zwaar sprongen twaalf combinaties na twee foutloze basisomlopen naar een plaats in de barrage. De man met de meeste kansen was Jan Caers van LRV Westelo. Hii plaatste maar liefst drie paarden voor de barrage. Maar wat hem voordien zes keer gelukt was, lukte in de barrage niet meer. Hij kon niet meer foutloos blijven. Daarin lukte alleen de Limburgse provinciale kampioen Kissy Eerlings (LRV Opglabbeek) met haar Kometh von der Weretherbach (v. Didas de L’esperance). Het leverde haar meteen de zege en haar allereerste Nationale LRV-titel op. Nick Adriaensen (LRV Rijkevorsel) kwam daar heel dicht bij met zijn zelfgefokte Izzy van de Middelstede (v. Cicero) maar één foutje hield hem van de felbegeerde titel. Hetzelfde lot overkwam streekgenoot Jeroen Geerts (LRV Sint-Lenaarts) met Atoucha V.D. (v. Casantos). Jan Caers en Coming Home Z (v. Calvaro Z) reden naar de vierde plaats voor Amber Goethals (LRV Bassevelde) met de thuisgefokte Kosmic Black Ice vd Bucxtale (v. Ogano Sitte). Amber en haar Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II) sprongen ook naar de zesde plaats. Jan Caers (Jana’s Princess), Dirk Vinckx (Equiline van de Marsweg), Jan Caers (Jada), Jonas Henot (Dana van de Heide), Raf Kooremans (BP Fariska) en Ben Thiry (Cadis Z) mochten mee aanschuiven voor de prijsuitreiking na hun barragerit.

In de klasse Midden sprongen negen combinaties naar de barrage, twee combinaties bleven foutloos. Jasper Schepers (LRV Meldert) was met Agadence van ’t Gelutt (v. Aganix de Seigneur) iets meer dan een seconde sneller dan Jan Stoffelen (LRV Minderhout) en de door Staf Brosens gefokte Espoir (v. Deauville de la Vie). Sam Van Steenlandt en Jester Boy van het Gildenhof (v. Winningmood van de Arenberg) bleken de snelste combinatie die een fout kreeg in de barrage.

In de klasse Licht was er een erelint voor Elise Vanvuchelen (LRV Sint-Joris-Winge) met L’Dorada (v. Eldorado van de Zeshoek) en voor Janne Paridaans (LRV Oud-Turnhout) met Frivolle van het Eelshof (v. Apollo van het Lindebos).

Deel dit bericht: