Nieuwsoverzicht

Nationaal

Volgend weekend start de laatste rechte lijn richting Kester en Vissenaken-Glabbeek

04 september 2017

dressuur1In een aantal provincies werden afgelopen zondag de laatste reguliere LRV-tornooien afgewerkt. Het wordt dus nu al uitkijken naar de Provinciale- en Nationale ruiter- en ponykampioenschappen van LRV. Volgende zondag, 10/09/2017, staan alvast drie Provinciale LRV-Kampioenschappen op de LRV-Kalender. De beste combinaties mogen uitkijken naar een selectie en bijhorend ticket voor het Nationaal Ponytornooi in een organisatie van LRV Kester, of het Nationaal Ruitertornooi in een organisatie van LRV Vissenaken-Glabbeek. 

Provinciaal Ruitertornooi  LRV Antwerpen - Arendonk

In LRV Antwerpen organiseert LRV Arendonk, op de terreinen aan de Roobeek in Arendonk,  op zondag 10 september 2017, het Provinciaal Kampioenschap bij de paarden. Een blik op de selectielijsten leert ons dat in de klasse ZZ, Annelies Van Looveren (LRV Meerhout) aan de leiding staat met Don Saros van Het Gestelhof (v. Saros van ’t Gestelhof). Annelies wordt gevolgd door Raf Kooremans (Highlight) in deze sterk beztte en vrij grote reeks. Zowel Raf als Annelies wonnen de twee laatste tornooien in LRV Antwerpen. Annelies won in Bornem en Raf won in Oostmalle. Bovendien won Raf in Oostmalle ook de klasse Zwaar van het springen. Niet uniek in LRV, maar wel vermeldenswaardig nu ruiters en amazones zich meer en meer als dressuur- of springruiter profileren. Ook in de klasse Zwaar, belooft het alvast een spannende en open strijd te worden voor de provinciale titel. Luc Nuyens (LRV Beerse) gaat alvast aan de leiding met Garry van de Perdjeshoeve (v. Flyinge Electro). Luc won in Morkhoven en Poppel en werd tweede in Weelde Ravels. Het duo uit Beerse wordt gevolgd door een hele topcombinaties die één voor één kans maken op het erelint. In de hoogste reeks van de groepsdressuur (Zwaar A) gaat het achttal van LRV Herenthout aan de leiding. Het achttal van commandant Jef Mariën won op elk tornooi waar het aan de start kwam. LRV Herenthout wordt gevolgd door LRV Grobbendonk, LRV Lichtaart, LRV Pulderbos en LRV Sint-Lenaarts.

Provinciaal Ruitertornooi LRV Oost-Vlaanderen - LRV Bassevelde

In LRV-Oost-Vlaanderen wordt het provinciaal kampioenschap door LRV Bassevelde georganiseerd. De terreinen aan de Bloksheule in Bassevelde doen dienst als decor voor de kampioenschappen. In de klasse ZZ van de individuele dressuur staat Katrijn Verlinden van LRV Lotenhulle aan de leiding in de selectiestand met Evaristo-Biolley (v. Rosario). Deze combinatie won vijf tornooien, het afgelopen seizoen. Haar eerste achtervolger Eddy De Baets van LRV Bassevelde (Athello) zal er ongetwijfeld alles aan doen om de titel zondag in Bassevelde te houden. Maar ook Sil Van Eygen (Bambridge van de Kempenhoeve) van LRV Bazel heeft een bijzonder regelmatig seizoen achter de rug. In de klasse Zwaar springen staat Gert Geeroms aan de leiding in de selectiestand. Maar ook hier lijkt het een open strijd te worden met verschillende sterke combinaties in de top van de selectiestand. In de klasse Zwaar A is LRV Waasmunster al zeker van een provinciale titel. Zij zijn immers het enige achttal in de hoogste klasse in Oost-Vlaanderen.

Provinciaal Ponytornooi LRV West-Vlaanderen - Izegem

Ook voor de pony’s zijn er al provinciale kampioenschappen. LRV West-Vlaanderen opent de dans. LRV Izegem ontvangt de West-Vlaamse ponyruiters op zondag 10 september 2017 op de terreinen aan de Muizelstraat te Sint-Eloois-Winkel. Wie hier sterk presteert mag uitkijken naar een selectie en een ticket voor het Nationaal Ponytornooi in Kester op 24 september 2017. De beste combinaties van de provinciale kampioenschappen bij de paarden, hebben een afspraak op 1 oktober 2017 te Vissenaken-Glabbeek. Het beloven alvast boeiende en interessante weken te worden.

De selectielijsten en praktische richtlijnen komen van zodra afgewerkt online op www.lrv.be. U kan de voorlopige selectielijsten ook al raadplegen via www.equester.be - rubriek: wedstrijden - een link naar de selectielijsten staat in het vakje op de dag voor het provinciale tornooi.

Deel dit bericht: