Nieuwsoverzicht

Nationaal

Maak kennis met de Dressuurkampioenen van de SBB Competitie voor Jonge Paarden

25 juni 2017

flore-dewinne-kleinNiet alleen voor springpaarden was er plaats in Opglabbeek. Ook de beste dressuurpaarden uit de SBB-Competitie mochten in Opglabbeek uitmaken wie er als kampioen in de respectievelijke leeftijdscategorieën zou worden. In de Open-reeks voor zesjarigen was die eer voor Flore De Winne van LRV Denderwindeke met haar Basali (v. Belissimo M). Gigi Van Der Leest plaatste Luna van de Nethe (v. Sir Donovan) op de tweede plaats. Deze Luna van de Nethe kreeg meteen het eredeken van beste BWP-paard opgelegd. Mieke Dries en Fleur van de Kempenhoeve (v. Jazz) pakte een derde plaats voor haar stalgenoot Fatamorgana van de Kempenhoeve (v. Quarterback). Gillis De Conninck en Asanto v/h Trichelhof (v. Apache v/h Trichelhof) reden naar de vijfde plaats.

6j-lrv-kleinIn de LRV-reeks was her erelint voor Sarah Vandenbergh van LRV Merchtem met Fiesta van de Kempenhoeve (v. Bordeaux). Peter Hoefmann van LRV Kasterlee reed met zijn Lord Donovan vd Netevallei (v. Sir Donovan) naar het zilver voor Nathalie Van Hemelrijck van LRV Meise/Wolvertem met Guapa de Apache (v. Apache). De vierde plaats ging naar LRV Arendonk en Inge Borgmans met Lady Donovan van d’Egge (v. Sir Donovan). Isabelle Van Laer van LRV Kasterlee pakte de vijfde plaats met La Quenta de L’art Cantos.

Vijfjarigen

Mieke Dries reed Golddream vd Kempenhoeve (v. Jazz) naar een gouden medaille in de Open-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden. Pieter Foets (LRV Grote Brogel) en Marieke vh Kolisbao (v. Special Agent Amour) pakte een zilveren medaille voor Lily Vansweevelt (LRV Kortenaken) met haar Miss Dior van den Bruel (v. Special Agent Amour).

In de LRV-reeks voor vijfjarigen was er goud voor Wim Robberechts van LRV Grimbergen met Halloween (v. Charmeur). Zijn provinciegenote Inez Verschooten van LRV Kortenaken reed Miss Nessie van ’t Hoverhof (v. Aaron) naar een tweede plaats voor Benthe De Houwer van LRV Merksplas met Leandro (v. Lissaro).

Vierjarigen

In de Open-reeks voor vierjarige paarden pakte Flore De Winne (LRV Denderwindeke) haar tweede goud van de dag. Ze won met Winhorses ‘ Visconti (v. Viscount). Haar clubgenoot Jan Michiels won de LRV reeks met Ronaldo (v. Romanov Blue Hors). Hij was zo enthousiast met zijn nationale titel dat hij er meteen een huwelijksaanzoek aan toevoegde, dat overigens een positief antwoord kreeg van zijn toekomstige bruid. 

Alle resultaten: www.equester.be 

Deel dit bericht: