Nieuwsoverzicht

Nationaal

Jan Stoffelen wint met Latino van de Looise Heide Nationale Finale van de SBB Competitie voor zesjarige springpaarden

25 juni 2017

jan-stoffelen1-klein89 Zesjarige springpaarden kwamen aan de start van de Finale van de SBB-Competitie  voor Jonge Paarden op de knappe infrastructuur van het Sentower Park in Opglabbeek waar LRV Genk voor en bijzonder sterke organisatie tekende.  Van die 89 paarden konden zeven zesjarigen zich na twee foutloze omlopen plaatsen voor de barrage. Jan Stoffelen (LRV Minderhout) en Latino van de Looise Heide was de eerste starter in de barrage. Hij ging meteen voor een snelle ronde en bleef knap foutloos. Niemand zou nog beter doen. Latino is een zoon van Cantos uit een Quadrillo-moeder. Deze Latino werd gefokt bij de BVBA Eyskens-Stessens en is nog steeds in eigendom van deze fokkers in Geel.  Toon Raeymaekers van LRV Kasterlee reed Lady van de Noordheuvel (v. Quality Time) eveneens driemaal foutloos rond. Zijn barragerit was echter niet snel genoeg om Jan Stoffelen nog te bedreigen maar de schimmelmerrie toonde wel haar kwaliteit. Het leverde het duo meteen een tweede plaats op.  Ook Walter Van jan-stoffelen2-kleinMassenhoven (LRV Schoonbroek) kon met La Luna van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld) de tijd van Jan niet meer verbeteren maar Walter en La Luna sprongen wel naar een podiumplaats. Nick Adriaensen van LRV Rijkevorsel reed Labelle van de Middelstede (v. Emerald van ’t Ruytershof) naar de vierde plaats. De merrie kreeg één fout in de barrage maar zette wel de snelste tijd neer. Raf Kooremans (LRV Merksplas) , die vorig jaar nog Nationaal Kampioen werd bij de zesjarigen, sprong met La Chica de Muze (v. Kannan) naar de vijfde plaats. Toon Raeymaekers die twee ijzers in het vuur had sprong met Gracile (v. Quasimodo vd Molendreef) naar plaats zes, voor Bert Panneels en de Toulon-dochter Lavendel van ’t Beetjen.

Vijfjarigen

raf-Kooremans-kleinNa de twee omlopen konden 26 combinaties zich plaatsen voor de barrage. Daarin deden de nakomelingen van Emerald van het Ruytershof het bijzonder goed. In deze barrage volgde de ene foutloze en snelle barragerit, maar uiteindelijk was het Raf Kooremans die alweer een Nationale LRV-titel binnenrijfde. Daarvoor had hij de BWP'er Milano (Emerald x Nobility) onder zijn springzadel. Milano is een fokproduct van de familie Crijnen uit Baarle Hertog. Als voorlaatste starter wist Johan Veldeman de zilveren medaille te pakken met Mona de Regor (I'm Special de Muze). Yoren Maes werd derde met M'Orange M (v. Emerald van het Ruytershof) Bart Anthonissen van LRV Beerse reed Mister Grey Castanoo (v. Zirocco Blue) naar de vierde plaats. Bart Temmerman (LRV Kalken) en Macarena v. 't Recht Eind (Va Vite x Lys de Darmen) eindigden op de vijfde plaats.

 

 

 

vierjarigen

stefaan-desmedt-klein47 combinaties slaagden in een dubbele foutloze omloop bij de vierjarige springpaarden. In totaal waren ze met 150 de jonge springpaarden die voor de allereerste keer een nationale selectie in de wacht sleepten. De jonge springpaarden werden door een BWP-jury gejureerd op stijl en aanleg. De eerste vijf BWP-paarden in dit klassement krijgen een ticket voor het BK voor jonge springpaarden te Gesves in augustus.  De eerste plaats was voor Stefaan De Smedt (LRV Bassevelde) met Nefertete van de Maltahoeve (v. Bisquet Balou vd Mispelaere). - Resultaten 

Alle andere resultaten: www.equester.be 

 

Deel dit bericht: