Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge paarden Bekkevoort: Jan Van Biesen en Louque van den Blauwaert springen naar winst

11 mei 2017

jan-van-biesenLRV Bekkevoort organiseerde op zondag 7 mei de eerste van twee Brabantse manches in de SBB-Competitie voor Jonge paarden. Bij de zesjarige springpaarden gingen 15 combinaties naar de barrage na twee foutloze basisomlopen. In die barrage konden acht combinaties foutloos blijven. De snelste was Jan Van Biesen van LRV Opwijk met Louque Van Den Blauwaert. Louque is een fokproduct van Jos Van De Velde uit Opwijk. Hij koos voor Nabab de Rêve als partner uit voor Ulrike van den Blauwaert (v. Skippy II). Met deze merrie was Jan Van Biesen succesvol in de klasse Zwaar. Ulrike van den Blauwaert is ook de moeder van Colombo van den Blauwaert (v. Nabab de Rêve) waarmee oa. Eric Navet en Roger Yves Bost internationaal presteerden.

Gert Geeroms van LRV Kerksken reed met Dollar Point (v. Cachas) naar de tweede plaats, voor Toon Raeymaekers van LRV Kasterlee met Gracile (v. Quasimodo vd Molendreef) en Niel Vangelder van LRV Assent met Libelle de Muze (v. Elvis ter Putte). Jo Thirry (LRV Melkwezer) plaatste Lente van ’t Maailand (v. Quinn vd Heffinck) op de vijfde plaats voor Jasper Schepers (LRV Meldert) met Agadance van ’t Gelutt Z (v. Aganix du Seigneur). Ben Thiry sloot de reeks foutloze barragedeelnemers af met de zwarte merrie Latina van het Avenhof (v. Diarado).

Dressuur: Mieke Dries driemaal op het podium

In de Open-reeks voor de zesjarige dressuurpaarden reed Mieke Dries met Fatamorgana van de Kempenhoeve (v. Quarterback) naar de eerste plaats. Ze werd ook ex aequo tweede met Fleur van de Kempenhoeve (v. Jazz) samen met Ellen Bouwens en Lorifee de Ricciona (v. Decamerone). In de LRV-reeks ging het goud naar Sarah Vandenbergh van LRV Merchtem met Fiesta vd Kempenhoeve (v. Bordeaux). Nathalie Van Hemelrijck van LRV Meise reed met Guapa de Apache (v. Apache) naar zilver voor Evelien Neven van LRV Zoutleeuw met Ganador (v. Vivaldi).

In de Open-reeks van de vijfjarige dressuurpaarden was de overwinning voor Pieter Foets van LRV Grote Brogel en Merel van ’t Nachtegalehof (v. Uphill). Nicky Peeters en Gallileus van de Berkenhoeve (v. Bonavonturo v/d Kempenhoeve) reden naar de tweede plaats voor opnieuw Pieter Foets en Marieke v/h Kolisbos (v. Special Agent Amour). In de LRV-reeks was er een zege voor Els Thiry van LRV Bekkevoort met Faluna (v. Christ) voor Inez Verschooten van LRV Kortenaken met Miss Nessie van ’t Hoverhof (v. Aaron). Geert Kemels van LRV Ossel Brussegem reed met Sir Schufro (v. Stedinger) ,naar de derde plaats.

In de Open-reeks voor vierjarige dressuurpaarden pakte Mieke Dries haar tweede gouden medaille van de dag met Nercos van de Kempenhoeve (v. Weltmeyer). Vicky Peeters en Noblesse van het Genelaar (v. Charmeur) reden naar de tweede plaats voor Bas Verthriest met Diva (v. Desperado). In de LRV-ring won Christoph Kreutziger van LRV Lippelo afgetekend met Newton Sporthorses C&T (v. Quotenkoenig) voor Raf Van Dijck van LRV Schriek met Nadua’s Welt van het Veerpont (v. Apache) en Marissa Verhaegen van LRV Herselt met Nobi van het Molenhof (v. Bravour B).

Alle resultaten staan online via www.equester.be - rubriek: wedstrijden

Deel dit bericht: