Nieuwsoverzicht

Nationaal

Wouter De Cleene volgt zichzelf op als Nationale LRV-Eventingkampioen

30 april 2017

wouter-alaric-actie2Wouter De Cleene (foto)van de organiserende vereniging LRV Minderhout volgt zichzelf op als winnaar van de Nationale Finale AVEVE Eventing Cup. Wouter won de klasse Zwaar van het Nationaal Kampioenschap met de BWP’er Alaric de Lauzelle (v. Skippy II). Vorig jaar won hij nog met Boy (v. Betel XX) in Minderhout. De tweede plaats ging naar Rob Everaert van LRV Mol Achterbos met Etamoro van de Zelm (v. Rockefeller van de Zelm) voor zijn clubgenoot Tim Ooms. Lore Poelmans van LRV Vorselaar en Hermes van het Strateneinde (v. Massimo) was de eerste amazone op een vierde plaats. Joachim Clompen kon dankzij een snelle foutloze cross en een foutloos springparcours opschuiven naar de vijfde plaats. Peter Sterkens (Enzo G), Nele Revyn (Caesar van Desta), Rob Everaert (Initiatief van de Kievitsdriessen), Sarah Vandezavel (Ito vh Panishof) en Raf Steegmans (Vencor) maakten de top-tien compleet.

 Karin Donckers op 1 en 2 in de klasse Midden 

karin-donckers-prijsIn de klasse Midden pakte Karin Donckers (foto rechts) van LRV Minderhout goud en zilver. Ze won met Un Amour de Texo (v. L’Amour du Bois) en pakte de tweede plaats met Nolimit VDB Z (v. Nabab de Rêve).  De derde plaats was Jelle Ceuleers van LRV Kortenaken met Atila des Negres (v. Voltaire). Luc Rens van LRV Herselt reed met Fanne van het Hulshof (v. Pavarotti van de Helle) naar de vierde plaats voor Jessie Thewissen van LRV Riksingen met Guggi-van-de-Bakkershoeve (v. Buffero van Panishof).

 Nationale Kampioenen klasse Licht en Beginnelingen

In de klasse Licht was er nationaal goud voor Wim Verheyen van LRV Merksplas met Kara (v. Apple Juice), voor Peter De Backer van LRV Bassevelde met Visaura van ’t Krekenhof (v. Via Veneto) en voor Lore Leemans van LRV Weelde Ravels met Calipso vh Bogertje (v. Johnson).  


In de B-reeksen was er nationaal goud voor Walter Verschuere van LRV Assent met Virgin uit de Melle (v. Romeo), Eliana Bernaert van LRV Kieldrecht Vrasene met Jodokus van de Vrijenakker (v. Clinton II), Margo Van Nijnatten van LRV Wortel met Hatzie OH (v. Chello III VDL) en voor Julie De Bolle van LRV Affligem met Kallano van het Koetshuis (v. Quasimodo Z).

Yarno Geeroms wint KBC Eventingtophy – Gouden Teugel 

gouden-teugel-prijsHet afgelopen seizoen werd er ook op basis van de uitslagen van de eventingwedstrijden een regelmatigheidscriterium de ‘KBC-Eventingtrophy – Gouden Teugel’ bijgehouden.Met dit initiatief wil LRV samen met KBC beloftevolle combinaties aanmoedigen en in de kijker zetten. Ruiters en amazones tot en met 23 jaar die deelnemen in de klassen Licht, Midden en Zwaar komen hiervoor in aanmerking. De 17-jarige L-ruiter Yarno Geeroms van LRV Haaltert stond voor het Nationaal Kampioenschap al aan de leiding van het klassement met zijn Uniforma Z (v.Uniform) en die plaats gaf hij ook niet meer af in Minderhout. 

 

 

 

Deel dit bericht: