Nieuwsoverzicht

Vlaams-Brabant

LRV Brabant kent zijn provinciale LRV-Indoorkampioenen - een overzicht

06 maart 2017

eva-verdoodtOok LRV-Brabant kent zijn provinciale indoorkampioenen. Op zaterdag verzamelden de beste Brabantse pony-combinaties in de Ruiterschool te Oud-Heverlee. Een dag later was het de beurt aan de paarden om voor de provinciale titels te strijden. Een overzicht van twee drukke en spannende dagen.

Stijlwedstrijden

De provinciale ponykampioenschappen starten traditioneel met het ‘stijlrijden’. In de kleinste kampioenenreeks (SB) ging de overwinning naar Cléo Vandermeulen van LRV Geetbets, met Amalia v. Blijham. In de reeks AB, was er goud voor Febe Geysman van LRV Bekkevoort met Fenne (v. Joinkers Kilkenny).

In de B-Licht-reeks springen verschillende combinaties met veel stijl door het parcours. De meeste stijlpunten waren voor Jade Van Tricht van LRV Nederokkerzeel met Tornado. Louise Lenaerts van LRV Vissenaken Glabbeek reed met Special naar de tweede plaats voor clubgenote Lien De Dycker met Freemanca van het Avenhof (v. Viviennne’s Vision of Freedom).

In de klasse C-Licht was er goud voor Nell Delgouffe (LRV Meise-Wolvertem) met Driehoek’s Jay (v. Coelenhaege’s Let’s be the Best). In de reeks D-Licht ging die eer naar Marie Julie De Neve (LRV Grimbergen) met Joly’s Gella Dusty.

In de kampioenenreeks C-Midden was het provinciale erelint voor Vic De Plecker van LRV Merchtem met Donita van de Ham. Hij werd ook tweede met Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve). Eva Verdoodt (LRV Opwijk) pakte met haar Gasione (v. Emmickhoven’ Diego) brons.

In de hoogste klasse D-Midden was er stijlgoud en een provinciaal erelint voor Anke Meersman van LRV Wambeek met L’ Eros van het Eikerhof (v. Lamento III). Haar clubgenote Linde Van Boxstael reed naar een tweede plaats met Landgraf van de Groenweg (v. Conor Mac Nessa 23). 


 Barema A

De Barema-A wedstrijden leverden heel veel spanning en mooie barrages op. In de klasse B-Licht bleven vijf barrage-combinaties foutloos. De top-drie was voor Lauren Blommaert en Saartje (LRV Opwijk) op de eerste plaats. Louise Lenaerts (LRV Vissenaken Glabbeek) op de tweede plaats met har Special en Lien De Dycker met Freemanca van het Avenhof (v. Viviennne’s Vision of Freedom) op de derde plaats.

In de klasse C-Licht won Flo Corthauts (LRV Geetbets) met Mastwood Moonshine (v. Burley Moon River 93) de barrage. In D-Licht was het goud voor Myrthe Coeckelberghs (LRV Vissenaken Glabbeek) met Orchid’s Amerii (v. Krimh OX).

In de reeks C-Midden gingen vier combinaties naar de barrage. Geen enkele kon een tweede keer foutloos blijven. Van de ‘vier-fouters’ was Eva Verdoodt (foto) de allersnelste met haar Gasione (v. Emmickhoven’s Diego). Ze won voor Vic De Plecker (Donita van den Ham) en Anke Meersman met Isaura van de Bloemenhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve).

In de hoogste reeks D-Midden sprongen 6 combinaties naar de barrage. Drie combinaties bleven in de barrage ook nog eens foutloos.  Eva Verdoodt van LRV Opwijk was de snelste met Lancelot van het Klavertje (v. Principal Dream van de Delthoeve). Linde Van Boxstael van LRV Wambeek en Landgraf van de Groenweg reed naar de tweede plaats voor Dries Vanthienen van LRV Vissenaken Glabbeek met Orchid's Goliath (v. Kantjes Ronaldo). 

Anouk De Prof is Provinciaal Kampioen klasse Zwaar

Anouk De Proft van LRV Opwijk is de nieuwe Brabantse LRV Indoorkampioen. Ze won in een barrage waarvoor vier combinaties zich konden plaatsen. Anouk kon met Eleonore Blue (v. Mr Blue) als enige van die vier foutloos blijven en dat leverde haar meteen ook het Brabantse erelint en eeuwige roem op. Nils Meersman van LRV Asse, zette met Bingo (v. Kashmir van Schuttershof) de snelste tijd neer, maar hij incasseerde wel twee springfouten. Zijn rit was goed voor de tweede plaats, voor Gert Bosmans (LRV Herent) met Arona van de Rozendaal (v. Gotha Brecourt) en Carlo Bruyninckx van LRV Bekkevoort met Irish van ’t Elzenhout (v. Apollo van het Lindebos). Jan Lamberts van LRV Kester, reed met Hatchoum LV Z (v. Heartbreaker) naar de vijfde plaats.

Diezelfde Jan Lamberts, had even voordien de klasse Midden op een overtuigende manier gewonnen met Femme Fatale LV Z (v. Flipper d’ Elle). Hij was drie seconden sneller van Dorien Mombaerts van LRV Geetbets en haar Iriya V (v. Zurich). Laurien Willems van LRV Wambeek pakte een bronzen medaille met haar Jetje de Walput (v. Casario II).

In de klasse Licht was er provinciaal goud voor Gert Dierckx van LRV Opwijk en Leandro van den Ouden Eik (v. Epleaser van ’t Heike). Stien Daenen van LRV Landen reed naar zilver met Boreal d’Elle (v. Norway de la Lande). Lien Lemmens (LRV Rillaar) pakte de derde plaats met Hercules de la ferme Blanche (v. Winningmood van de Arenberg).

In de stijlwedstrijd voor B-combinaties waren de meeste punten voor Hanne Dehou (LRV Tienen) met Rhune van de Perre (v. Rubio).

Deel dit bericht: