Nieuwsoverzicht

Antwerpen

Raf Kooremans wint Klasse Midden en Zwaar op Provinciale Indoor - Ilse Thoné wint ZZ-Dressuur

06 maart 2017

raf-kooremans-kleinWat een opkomst en wat een sfeer op de Provinciale Indoorkampioenschappen van LRV Antwerpen. De sfeer bereikte een absoluut toppunt tijdens de barrage van de klasse Zwaar toen de twaalf barragekandidaten één voor één voor het hoogst haalbare gingen.

In de klasse Zwaar won Raf Kooremans van LRV Merksplas, na een heel knappe barrage met zijn BP First of April (v. Arezzo VDL).

Klik hier voor het filmpje van de winnende barragerit

Daarmee was hij een tikkeltje sneller dan Bart Anthonissen van LRV Beerse met zijn zelfgefokte Kingstar (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Jeroen Geerts van LRV Sint-Lenaarts en Atoucha VD (v. Casantos) was precies even snel en foutloos. Ex aequo zilver dus voor Bart en Jeroen die in het regelmatigheidscriterium over de twee Z-indoors en de provinciale indoor ook de eerste plaats bezetten.

De vierde plaats ging naar Raf Willemse van LRV Weelde Ravels met Harvey (v. Clinton), voor Joeri Van Looveren van LRV Brecht met Flavio (v. Querlybet Hero). Toon Janssens was met Gina van ’t Gestelhof (v. Ferro) de allersnelste in de barrage, maar zij kregen een fout op de uitsprong van de dubbel.

Ook in de klasse Midden ging het provinciale goud naar Raf Kooremans. Hij won de barrage waarvoor 10 combinaties zich konden plaatsen, met Kiana van het Herdershof (v. Toulon). Ils Lenaerts (LRV Pulderbos) en Kycolette (v. Numero Uno), konden ook foutloos blijven in de barrage en dat leverde haar en het fokproduct van Huub Van Aert meteen een tweede plaats op. Kris Aernouts en Icebreaker van ’t Klaverken (v. Emilion) was de snelste van ‘vier-fouters’. Zijn prestatie was goed voor brons. Tom Stoffelen (LRV Minderhout) met Casme VDB Z (v. Carosso VDL) en Els Van Keer (LRV Wuustwezel) met Jeunesse (v. Canturano) pakten plaats vier en vijf.


Klasse Licht voor Julie Ooms
Julie Ooms van LRV Lille won met haar Donder van de Groote Winning (v. Nonstop), de barrage van de klasse Licht. Ze zette een bijzonder snelle tijd neer en kon bovendien foutloos blijven met het fokproduct van André Gijbels uit Ulbeek. Senne Leys (Chantilly Z) van LRV Gierle kwam het dichtst in de buurt. Zijn tijd was goed voor een tweede plaats voor Tom Mortelmans van LRV Peulis met de door Ludo Malisart gefokte Libertina (v. Cador). Nathalie Aernouts (Huwenta) van LRV Kalmthout Achterbroek, reed naar de vierde plaats, voor Imke Peeters (Dolce) van LRV Rijkevorsel.


Gewest Brecht wint Intergewesten-wedstrijd
De Intergewesten-wedstrijd, die traditioneel een extra tint geeft aan de provinciale kampioenschappen ging naar het LRV Gewest Brecht. Het gewest Mol reed naar een knappe tweede plaats. Het brons was voor het gewest Zandhoven. 

gewest-brecht-klein

Dressuur

ilse-thone-kleinOp de zaterdag van het Provinciaal Indoorweekend is er plaats voor de dressuurruiters en amazones van de Z-reeksen. In de reeks ZZ ging het goud naar Ilse Thoné (foto) van LRV Rijkevorsel met Coincidence S Extra (v. Don Renoir). Nationaal kampioen Annelies Van Looveren van LRV Meerhout en Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant vh Gestelhof) reed naar de tweede plaats. Zij werd ook derde met John van ’t Gestelhof (v. Johnson).

In de klasse Zwaar 2 ging de overwinning naar Joeri Adriaensen van LRV Rijkevorsel met Hadjari Biolley (v. Argentinus). Maarten Aerts van LRV Herselt werd knap tweede met de zelfgefokte Sandeman vd Zandzee (v. Stedinger) voor Tinne Van Vanhoof van LRV Wortel met Hera vh Sluishof (v. Abanos).

In de klasse Zwaar 1 was er winst voor Christoph Kreutzinger van LRV Lippelo met Don’t Bother (v. Daddy Cool). Marc Hoefkens van LRV Herenthout reed met Erona (v. Camus) naar de tweede plaats voor Hans De Schutter van LRV Geel ten Aard met Jana V (v. Tuschinski).

Deel dit bericht: