Nieuwsoverzicht

Oost Vlaanderen

Oost-Vlaams Provinciaal Kampioenschap voor pony’s op Flanders Horse Expo

28 februari 2017

FRA 6164-DINDANELRV Oost-Vlaanderen trok voor het tweede jaar op rij naar Flanders Horse Expo in Gent voor het Provinciaal Kampioenschap. Het werd onieuw een luxe-uitvoering van het Provinciaal Indoorkampioenschap pony’s. Zo’n Provinciaal Kampioenschap is soieso een hele belevenis, het unieke kader van Flanders Horse Expo in Gent maakt het nog een beetje specialer.

De Beginnelingen-reeksen mochten de dag openen. In deze reeksen werd een barema A, met twee fasen gereden. Overwinningen waren er voor Niels Van Pamel (LRV Erpe-Mere) in Sb, Hannes Andries (LRV Waasmunster) in AB en CB, Arend Puimege (LRV Eksaarde-Doorslaar) in BB en Eline De Wispelaere (LRV Waarschoot) in DB.

Voor de Licht-reeksen had parcoursbouwer, Nico Dhaenens, een mooi parcours klaargezet met een aparte barrage. In D-Licht stond Helenka Van Cauteren uit Sinaai als allersnelsten foutlosze barragekandidaat op het hoogste schavotje. Met Little-Joe Van De Heikenshoeve versloeg ze Chloë De Roo van LRV Merelbeke en Ilias De vos van LRV Eksaarde-Doorslaar. De stijlprijs was voor Aliki Rotsaert uit Bassevelde met Swefi’s Nandor. In CL stond Luka Roman uit Bassevelde op één. Julie Poppe van LRV Sinaai reed naar de tweede plaats en Femke Penneman van LRV Kieldrecht pakte een bronzen medaille. Hier ging de stijlprijs naar Yente De Smet van LRV Sint.-Niklaas.

In BL streden er 3  ruiters voor de podiumplaatsen. Brent De Schrijver (LRV Maldegem) bleef met Goya als enige foutloos in de barrage. Hij versloeg Niels Andries (LRV Waasmunster) en Kilian Franco (LRV Bassevelde). Kilian won hier het lintje van het Stijlrijden.

In C-Midden is er al het hele seizoen geen concurrentie voor Sara Buysse uit Moerzeke met Pattaya Van ’t Neerhof (v. Ten Ankers Bileander).

D-Midden leverde een spannende barrage op met vijf Oost-Vlaamse toppers. Rania Dindane (LRV Sinaai) was de enige met twee pony’s in de barrage die ook ‘dubbel-0’bleef met beide. Met Moonfighter Machiavelli (v. Goliath van de Groenweg) was ze sneller dan met Pablo (v. Pacific). Laura Raemdonck van LRV Moerzeke werd derde met Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve). De stijlprijs ging naar Elise Van Den Branden van LRV Sinaai met Kantje’s Ember (v. Justice H.R). (verslag: Els Boterdaele – foto: fotoroyal)

Deel dit bericht: