Nieuwsoverzicht

Antwerpen

Ruud Verheyen wint tweede Z-Indoor - Selectie Antwerpse Z-ruiters voor Provinciaal Indoorkampioenschap bekend

07 februari 2017

ruud-verheyenTweeëntwintig combinaties bleven zowel in de voor- als in de namiddag foutloos op de tweede Antwerpse Z-Indoor te Ranst. Daarvan bleven er acht ook foutloos in de barrage. Ruud Verheyen (foto) van LRV Weelde Ravels won met Dahli (v. Camus – fokker: Eric Verheyen) Ruud bleef met Dahli knap foutloos over de twee basisomlopen en deed dat ook in de barrage. Hij zette met zijn schimmel bovendien een scherpe tijd neer. Goed voor een mooie overwinning op het palmares van de 29-jarige ruiter. Chaouki Rijnders en Decibelle du Seigneur (v. Ogano Sitte) van LRV Herenthout reden naar de tweede plaats. Bart Anthonissen van LRV Beerse en Eros (v. Namelus R) strandden op de derde plaats

voor Vincent Van De Poel met Helianthe (v. Quadrillo). Bart Anthonissen maakte de top-vijf compleet met zijn Kingstar, een zoon van Tangelo van de Zuuthoeve. Raf Kooremans van LRV Merksplas en BP First of April (v. Arezzo) pakten een mooie zesde plaats voor Frank De Boeck (LRV Hingene) en zijn zelf gefokte Beaufort (v. Toulon). Lies Steenackers en haar trouwe partner Vittalie (v. Nonstop) van LRV Kasterlee sloten het rijtje barragekandidaten dat foutloos bleef af.

Raf Kooremans was daar met zijn Cavalor Chai Chai net niet in geslaagd. De nationale outdoor-kampioenen reden naar de kortste tijd, maar Chai Chai (v. Westering Star) kreeg een fout op de laatste hindernis van de barrage. Het leverde Raf een negende plaats op, net voor Tom Stoffelen (LRV Minderhout) die met Hinde (v. Burggraaf) tiende werd. In de klasse Midden, op zaterdag, was er goud voor Julie Ooms van LRV Lille met Diarado’s Son (v. Diarado).

 Foto: Ruud Verheyen met Dahli – fotograaf: Eddy Laeremans


 

Deel dit bericht: