Nieuwsoverzicht

Nationaal

27.12.2016: KBC Gouden Teugel ZZ

27 december 2016

Vandaag was het D-Day voor de  fine fleur van onze dressuur LRV, zowel ruiters als jury-leden. Om 10 uur reden onze finalisten in de hoogste dressuurklasse ZZ de superfinale van de KBC Trophy Gouden Teugel ZZ.
ZZ Annelies Van Looveren 2 opt

Annelies Van Looveren van LRV Meerhout startte met haar Warkant van 't Gestelhof-merrie Gravin van 't Gestelhof; Nationaal Kampioen in de hoogste dressuurklasse ZZ in 2015. Vorig jaar won deze combinatie deze proef.  Als twee startte Sarah Leemans van de rijvereniging Asse met haar Don Renoir- merrie Britt van het Bladerenkwartier. Derde in piste keken we naar Natascha Kessels van de rijvereniging Ranst met Cenzo van de Smoutmolenhoeve. Deze combinatie strandde als vierde op het Nationaal Ruitertornooi te Hechtel-Eksel. Rijvereniging Ophoven vaardigde Evelien Schroyen af, met Edelroos van 't Nachtegalehof. Laatste in piste was opnieuw Annelies Van Looveren, ditmaal met haar zoon van Saros van 't Gestelhof, Don Saros van 't Gestelhof. Als Nationaal Kampioen in de hoogste dressuurklasse ZZ was de favorietenrol ook vandaag voor haar weggelegd.

Nu kennen we de deelnemers. Ook de jury verdient een eervolle vermelding. Voor KNHS zit Adriaan Hamoen. De twee LRV-juryleden werden geselecteerd uit het ZZ-jurykorps. Uit Antwerpen komt Jef Smets. Limburg vaardigt Chrétien Hansen af. Het is ondertussen het derde jaar dat het 50-hoofdige nationale ZZ-jurykorps actief is. En het nut ervan is vandaag weer bewezen. De drie jury's zaten duidelijk op dezelfde lijn !

We geven u nog de uitslag mee van deze KBC Gouden Trophy Superfinale ZZ:

1 Annelies Van Looveren - LRV Meerhout - Don Saros van 't Gestelhof
2 Annelies Van Looveren - LRV Meerhout - Gravin van 't Gestelhof
3 Natascha Kessels - LRV Ranst - Cenzo van de Smoutmolenhoeve
4 Evelien Schroyen - LRV Ophoven - Edelroos van 't Nachtegalehof
5 Sarah Leemans - LRV Asse - Britt van het Bladerenkwartier

 

Deel dit bericht: