Nieuwsoverzicht

Nationaal

Ben Thiry en Nick Jacobs zijn de nieuwe provinciale kampioenen van LRV Brabant

19 september 2016

kandina-avenhofDrie combinaties plaatsten zich na twee foutloze omlopen voor de barrage van de klasse Zwaar op het knap georganiseerde Povinciaal Kampioenschap van LRV Brabant door LRV Sint-Pieters Leeuw. Ben Thiry van LRV Orsmaal mocht die barrage openen met de zesjarige (!) merrie Kandina van het Avenhof (v. Tangelo van de Zuuthoeve) (foto). Hij nam niet al te veel risico en bracht Kandina foutloos aan de finish. Dat lukte zowel voor Stijn Craessaerts (LRV Moorsel Tervuren) met Hamira van het Roelhof (v. Cicero) als voor Delphine Coomans (LRV Sint Joris Winge) met Gitta van het Tweevijvershof (v. Cicero) niet. Stijn werd knap tweede. Delphine pakte brons in haar eerst provinciale kampioenschap in de klasse Zwaar. De vierde plaats was opnieuw voor Ben Thiry (Caretano Girl) voor Jan Lamberts (Hatchoum LV Z). van LRV Kester

In de klasse Midden reed Eline Lopes (LRV Landen) naar goud en naar een eerste plaats in de Brabantse selectiestand voor het Nationaal LRV-Kampioenschap met Carpe Diem (v. Conair). Ze bleef in de barrage foutloos en was sneller dan Ben Thiry met Kendy S (v. Nabab de Rêve). Stijn Crassaerts pakte zijn tweede medaille van de dag met Crustino vd Vliet (v. Crusander Z) voor Jan Lamberts met Famme Fatale LV Z (v. Flipper d ‘Elle) en Nils Meersman (Jupla van Waerbeek) van LRV Asse. Ook in de klasse Licht was Jeroen van Dammevan LRV Opwijk met Kadans vh Doornhof (v. Boris vh Kluizebos) te sterk voor de 18 andere barragekandidaten. Ze won met Caught You Lookin (v. Camillo Star) voor Delphine Coomans L’Dorada (v; Eldorado van de Zeshoek).

Individuele dressuur

In de klasse ZZ van de individuele dressuur ging het groen-witte erelint naar Nick Jacobs van LRV Holsbeek met Fairytale Sun (v. Stedinger). Een verassing is die provinciale titel niet, want hij haalde op zes deelnames al twee eerste plaatsen en drie tweede plaatsen. Sarah Leemans van LRV Asse werd knap tweede met Britt van het Bladerenkwartier (v. Don Renoir) voor Birgit Ceuleers (LRV Kortenaken) met Rubintano van Hof Olympia (v. Rubin Royal). In Zwaar 2 was het goud voor Sofie Vergaelen van LRV Meise-Wolvertem met Don Joaquino Ballante (v. Dancier). In de klasse Zwaar 1 was Caro Gils van LRV Grimbergen met Flashpoint de beste.

Groepsdressuur

De hoogste klasse van de groepsdressuur (ZA) was voor LRV Tienen. Zij haalden het van LRV Grimbergen en LRV Vissenaken Glabbeek. In de reeks viertallen Midden was de provinciale titel voor LRV Affligem.

foto: www.caremans.com - resultaten: www.equester.be

Deel dit bericht: