Nieuwsoverzicht

Nationaal

Wat een dag voor Raf Kooremans op Antwerps Provinciaal Kampioenschap te Leest

19 september 2016

raf-kooremans-leestHet Antwerps Provinciaal Kampioenschap gaat de LRV-geschiedenis in als het kampioenschap van Raf Kooremans van LRV Merksplas. Raf won een reeks van de klasse Licht, won een reeks van de klasse Midden en hij won bovendien de klasse Zwaar. Een bijzonder straffe prestatie maar niet uniek binnen LRV Antwerpen. Paul Hermans van LRV Kasterlee en Patrik Spits, (LRV Heist op den Berg) deden het Raf al eens voor.


Individuele dressuur
De prestatie van Raf Kooremans kreeg in Leest terecht heel veel aandacht, maar ook de prestatie van Annelies Van Looveren in de hoogste reeksen van de individuele dressuur was op zijn minst indrukwekkend. In de klasse ZZ won Annelies Van Looveren (LRV Meerhout) en Don Saros van ‘t Gestelhof (v. Saros van ’t Gestelhof) al voor de zesde (!) keer dit seizoen. Annelies reed in Leest ook naar de tweede plaats met haar Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant van ’t Gestelhof). Ilse Thoné en haar Coincidence S Extra (v. Don Renoir) pakten provinciaal brons voor Natasha Kessels (LRV Ranst) en Karen Bries (LRV Veerle).Ook de klasse Zwaar 2 was voor Annelies Van Looveren. Ze won met John van ’t Gestelhof (v. Johnson) voor Xanthe De Backer (LRV Broechem) en El Fortuna vd Vogelzang (v. Sir Lui), Joeri Adriaensen (LRV Rijkevorsel) en Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts). )  In de klasse Zwaar 1 was het goud voor Julie Huygelen (Harves van de Reimeurte) van LRV Kontich 


Groepsdressuur
In de hoogste klasse van de groepsdressuur (Zwaar A) reed LRV Herenthout naar provinciale titel. Vorig jaar moest het achttal van LRV Herenthout nog tevreden zijn met een tweede plaats maar in Leest was Herenthout zowel in de voormiddag als tijdens de ‘overkamping’ de beste. Ze wonnen voor de collega’s van LRV Kasterlee en LRV Pulderbos. In de klasse Zwaar B won LRV Oud-Turnhout voor LRV Lille en LRV Beerse. In de reeks viertal Midden was er ook al goud voor LRV Herenthout. Iets laat ons vermoeden dat er stevig gefeest is in het Kempische stoeters/carnavalsdorp.


Springen
Na de eerste ronde van de klasse Zwaar, mochten nog 22 combinaties op de provinciale titel hopen. Na de tweede ronde bleven er nog zeven over en daar was de laatste delicate lijn deels verantwoordelijk voor. "Op dit parcours moet je over een voorzichtig en een gehoorzaam paard beschikken!"  zei Raf Kooremans tijdens de verkenning . Hij wist duidelijk waar hij het over had, want hij reed met zijn twee paarden recht naar de barrage. In die barrage zou geen enkele combinatie foutloos blijven. De titel ging naar één van de drie ‘vierfouters’. Uiteindelijk bleek Raf Kooremans met Cavalor Chai Chai (v. Westering Star) de snelste, voor Nick Adriaensen (LRV Rijkevorsel) en zijn zelfgefokte Jitsu van de Middelstede (v.Diktator van de Bosrandhoeve). De nieuwe provinciale kampioen mocht meteen ook aanschuiven voor een bronzen medaille met BP First of April (v. Arezzo VDL) die foutloos bleef tot op de allerlaatste hindernis. Tom Stoffelen (Desperado) reed naar de vierde plaats voor Toon Janssen (Helia van ’t Gestelhof), Charlotte Matthysen (Brave Girl van ’t Aertshof) en Sebastian De Beuckelaer (Ida van de Wolfskooy).


In de klasse Midden won Raf Kooremans met Kiana van het Herdershof (v. Toulon) een reeks. Met deze merrie werd hij in juni ook al kampioen in de SBB-Competitie voor zesjarige springpaarden. De tweede reeks was voor Jeroen Van Den Eynde van LRV Turnhout met Ferrari (v. Azteca VDL). In de klasse Licht was er goud voor Raf Kooremans met Lancetti van ’t Zorgvliet (v. For Joy van 't Zorgvliet) en voor Paul Scheirs van LRV Schriek met Griet (Bugati VDL).

Uitslag G+-dressuur

Deel dit bericht: