Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Bredene ondanks concurrentie een jaar langer provinciaal kampioen in LRV West-Vlaanderen

11 september 2016

bredeneAl jarenlang bestond er over de provinciale titel in LRV West-Vlaanderen in de hoogste reeks van de groepsdressuur geen enkele twijfel. LRV Bredene was immers de enige deelnemende vereniging in de hoogste reeks. Daar kwam in 2016 verandering in. De hoogste klasse ZA telt sinds het voorbije zomerseizoen immers twee deelnemende achttallen. LRV Ardooie maakte de overstap naar de klasse Zwaar A en dat is leuk voor de wedstrijden in West-Vlaanderen. Winnen lukte voorlopig nog niet op het Provinciaal Kampioenschap in Deerlijk maar het achttal van commandant Luc Dupon zorgt er wel voor dat het Bredense achttal eindelijk concurrentie krijgt. LRV Bredene (foto) was op het provinciaal kampioenschap te sterk voor LRV Ardooie en ze worden straks op het Nationaal Kampioenschap in het Limburgse Hechtel opnieuw één van de favorieten. In de klasse Zwaar B ging het goud eveneens naar LRV Bredene. In de klasse Midden was het provinciale goud voor LRV Ardooie.

In de ZZ-reeks ging de provinciale titel naar Wilfried Nyssen van LRV Bredene met Canto (v. Saros van ’t Gestelhof). Saartje Voets van LRV Sijsele reed naar de tweede plaats met Whisper (v. Welt Hit). In de Zwaar 2 –reeks was Wim Nyssen een maatje te sterk voor de concurrentie. Hij won met Fiderzauber (v. Fidertanz) en werd tweede met Fellini van de Scheldemeersen (v. Uphill). De derde plaats was voor Diederik Desoete van LRV Westkapelle met Stenagers Ringo Star (v. Blue Hors Romanov). In de klasse Zwaar 1 was er goud voor Siska Vandecasteele (LRV Westkapelle) met Corlandro van de Stuyver (v. Contendro I). Liesl Van Coppenolle, ook al van LRV Westkapelle pakte zilver met Number One van de Heernis (v. Numberto), voor Maya Devriendt van LRV Middelkerke met Dina Van Ter Stylen (v. Gotttwald).

In het springen is Jonas Vangheluwe van LRV Lo Reninge de nieuwe provinciale kampioen van de klasse Zwaar. Hij won et Ilouna (v. Contact van de Heffinck) een barrage met drie kandidaten. Robin Dupon (LRV Ardooie) was een tikkeltje trager met zijn Breezer van de Roterijhoeve (v. Orlando) en pakte zilver voor Tijs Vandenberge met Gamine v’t Stekje (v. Cicero). Hans Callewaert van LRV Ardooie had pech. Zijn rit met V de Vie bleek net buiten tijd Geen plaats in de barrage maar toch nog een vierde plaats en selectiepunten voor het Nationaal Kampioenschap.

In de klasse Midden is Tom Kindt (LRV Ardooie) met Ilona van de Rozenboom (v. Lupicor) de beste in de barrage met acht combinaties. Jolien Demeyer (LRV Wingene) sprong naar de tweede plaats voor Tijs Vandenberghe die een sterke dag kende in Middelkerke. In de reeks Licht is Louis Strubbe een jaar lang provinciaal kampioen. De ruiter van LRV Oedelem Beernem won met Contiga een ruim bezette barrage met maar liefst 29 combinaties. Robin Dupon pakte zijn tweede, tweede plaats van de dag en Jonas Willem van LRV Ardooie pakte brons.

Deel dit bericht: