Nieuwsoverzicht

Nationaal

Elise Van Den Branden 1 en 2 in D-Midden op Provinciaal Ponykampioenschap LRV Oost-Vlaanderen

13 september 2016

eliseDe Oost-Vlaamse ponyruiters reden hun provinciaal kampioenschap in Stal Hulsterlo. Inrichter LRV Lokeren-Heiende had voor heel wat randanimatie gezorgd met springkastelen en een heuse fotobooth met fotowedstrijd. De springwedstrijden gingen al vroeg van start en de allereerste provinciale kampioen was Luka Roman van LRV Bassevelde met Dakota Van De Kristinahoeve in CL. Haar tijd was korter dan die van Louise Steyaert (Nutella) en Sara Buyse (Ibidza Van ‘t Neerhof). Stijlspringen in deze reeks werd gewonnen door Louise Steyaert van LRV Wachtebeke met Nutella voor Laura Raemdonck (Oxford Van De Mespeleir) en Luka Roman (Dakota Van De Kristinahoeve). In de reeks DL was Robbe Andries met Xena van LRV Waasmunster liefst 2 seconden sneller dan Laura Raemdonck met Navayo en Chloë De Wilde met Donna. In het stijlspringen kreeg Louise Steyaert met Orchid’s Shamira het meeste punten. Ze versloeg Fenna Goethals met Kodjo Van Orchid’s en Laura Raemdonck met Navayo.

In de namiddag werden de hoogste springreeksen van elke stokmaat gereden. In BL was het Kiano Teirbrood van LRV Sinaai die op het hoogste schavotje stond. Hij was met Bestmix Kastanaki sneller dan Robbe Schelfaut met Ziggy Van Duyversputten en Sara Buyse met Pattaya Van ‘t Neerhof. Op stijl won Chloë De Roo van Merelbeke met Glitter Golden H voor Kiano Teirbrood en Killian Franco. Yenthe Oste van LRV Sinaai werd provinciaal kampioen stijl en barema A in de reeks CM met Beekzichts Nina. In de allerhoogste reeks DM was Elise Van Den Branden (foto) van LRV Sinaai “heer en meester”: ze won met Bonheur en werd tweede met Kantje’s Ember. Het brons was voor Dylan Stals met La Vita Di Belle. Deze combinatie van LRV Wachtebeke kon wel de stijlprijs bemachtigen, voor Mandy Martens uit Moerbeke-Waas met Gasmann ‘B’ Van Het Juxschot en Elise Van Den Branden.

In de dressuur was er een overwinning in de hoogste reeks DL2 voor Lore Van Den Neste met Orchid’s Armenii uit Erpe-Mere. Laura Caeldries en Mandy Martens mochten mee op het podium. In CL2 was het lint wel voor Laura Caeldries met Florenzo. In de hoogste reeks BL1 was het spannend voor het podium: Sien De Witte uit Lokeren-Heiende kreeg met Flicka evenveel punten als Maaike Himbrecht uit Moerbeke-Waas met Jacky. Op plaats 3 stond Wenke Pelgrims met Telene uit Sinaai. In DL1 was Elien Minnaert met Soemeers Bart de overwinnaar. CL1 werd gewonnen door Louise Steyaert met Nutella.

In de groepsdressuur konden zowel LRV Bassevelde bij de 8-tallen M als LRV Kieldrecht bij de 4-tallen L hun provinciale titels verlengen. De ponyspelen werden gewonnen door  LRV Brakel voor LRV Maarkedal en ook in het stoelrijden was een duo uit LRV Brakel de overwinnaars.

tekst: Els Boterdaele - foto: www.caremans.com

Foto's:

 

Deel dit bericht: