Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Meldert sterk op Provinciaal Kampioenschap LRV Limburg

12 september 2016

Tessa-kleinLRV Genk kreeg na afloop van het Provinciaal LRV-Kampioenschap veel lof voor de organisatie op de site van het Sentowerpark in Opglabbeek. Terecht! Want zowel de Provinciale LRV-kampioenschappen voor de pony’s als voor de paarden konden in de best mogelijke omstandigheden plaatsvinden. In de reeks Zwaar A van de achttallendressuur versloeg LRV Meldert het team van LRV Bocholt en Peer. Ook in de Zwaar B-reeks was er goud voor LRV Meldert. Opvolging lijkt verzekerd!

Individuele dressuur

gert-leen-kleinIn de ZZ-reeks van de individuele dressuur won Gert Leen (foto rechts) van LRV Vlijtingen en Indian Pia (v. Sierappel). Evelien Schroyen (LRV Ophoven) en haar Edelroos van ’t Nachtegalehof (v. Rubin) kwamen één puntje te kort en werden tweede, voor Dimitri Claes van LRV Zolder en Drum (v. Abanos). In de klasse Zwaar 2 was Lore Vandeborne van LRV Kuringen met Ikke-Pia van de Bergerhoeve (v. San Amour) veruit de sterkste. Pieter Foets van LRV Grote Brogel en Indeed vh Kolisbos (v. United) reden naar zilver voor Lore Vandeborne (LRV Kuringen) met Rosenthal Versace TK (v. Rapptaenzer). In de Zwaar 1 reeks was het provinciale goud voor Luc Schreurs van LRV Opoeteren met Felitia (v. Delatio). Katja Solowiew van LRV Genk werd met De Vito van het Windhof (v. Withney) tweede, voor Lisa Steyvers (LRV Kaulille) met Vincent.

Springen

In de klasse Zwaar bewees Tessa Aerts (foto boven) van LRV Meldert, met haar twintigjarige (!) Lucifer (v. Lancer II) dat op kwaliteit en enthousiasme geen leeftijd staat. Ze won dankzij twee foutloze basisomlopen. Geen van de andere combinaties slaagde in een dubbele foutloze omloop en dus was de tijd van de eerste omloop bepalend voor de ‘vierfouters’. Kissy Eerlings (LRV Opglabbeek) en Treasure van het Eeropahof (v. Tsar Hero) deden de beste zaken, met een tweede plaats en vijftien extra selectiepunten. Zoë Antheunis van LRV Zutendaal reed naar de derde plaats met Wodan van het Gebroekerhof (v. Pik Solo). Kissy Eerlings reed haar tweede paard, Kometh Von Der Werethherbach (v. Didas de L’Esperance) naar een vierde plaats. Cedric Poets van LRV Houthalen en zijn Domieno Boy van het Gildenhof (v. Darco), pakten de vijfde plaats en nog een karrevracht selectiepunten richting de Nationale Kampioenschappen op 2 oktober in een organisatie van LRV Hechtel Eksel.

Leen Geysen van LRV Stevoort begon haar zomerseizoen met Hanky Panky Ijzeren Lindenhof (v. Balthazar van de Roshoeve) met een overwinning in de klasse Midden. Begin augustus won ze ook het tornooi van LRV Mopertingen. In Opglabbeek won ze opnieuw in een supersnelle en spannende barrage, waarvoor twaalf combinaties zich hadden geplaatst. Leen was in de barrage sneller dan Anke Vandenberk (LRV Neerpelt) met Cordoba en Stijn Loos (LRV Overpelt) met Happy Feet L (v. Flamenco Desemilly).

In de klasse Licht konden 39 combinaties zich voor de barrage plaatsen. De allersnelste was Lauren Van Gronsveld van LRV Gellik met Victoria (v: Harlem). Ze bleef bovendien knap foutloos. De tweede plaats was voor de provinciale kampioene van de klasse Midden. Ze reed een sterke barrage met Why Not en daarmee bleef ze Ruben Houben (LRV Guigoven) met Kiss Me HR (v. Quidam de Revel) voor.

Foto's: Linda Vangansewinkel

Deel dit bericht: