Nieuwsoverzicht

Nationaal

Julie Vangeloven wint DL2 en CL2 op knap Provinciaal Ponykampioenschap georganiseerd door LRV Genk

12 september 2016

julie vangelovenLRV Genk organiseerde op en rond het Sentower Park in Opglabbeek een knap provinciaal ponytornooi. In de hoogste klasse van de groepsdressuur won LRV Peer voor LRV Bocholt. In de L-reeks was er ook al provinciaal goud voor LRV Peer. Ook bij de ponyspelen blonken de jongens en meisjes van LRV Peer uit. Het 'stoelrijden' in de reeks 'gevorderden' was dan weer voor LRV Vlijtingen. In de klasse Viertal-Licht was de titel voor LRV Hamont.

In de individuele dressuur, klasse D-Licht 2, ging het zo felbegeerde groen-witte erelint naar Julie Vangeloven (foto) van LRV Ophoven met Schermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo). Ine Janssen van LRV Bocholt reed met Keano (v. Orlando) naar de tweede plaats voor Sanne Moris van LRV Bocholt met Shira (v. Sergi van Vreeburgh). Ook in de klasse C-Licht 2 was er een provinciale titel voor Julie Vangeloven met haar Norma van ’t Eppel (v. Il Natrio vd Zwartbleshoeve).

Individuele dressuur

In de klasse B-Licht 1 was het spannend en ging de provinciale titel met één puntje verschil naar Sasa Gielen van LRV Heusden met Mentink’s Rosella (v. Cascob Limelight). Zenya Korsten (LRV Hamont) en haar pony Didi werden knap tweede voor Lotte Panis van LRV Hoeselt met Cillaarshoek’s Apart (v. De Vriesjes Mitch). Ook de klasse AB2 en ab1 zij kampioenschapsreeksen. In de klasse AB2 was Anissa Poulders van LRV Overpelt met Cobalt de beste voor Hanne Vangeneugden van LRV Beverst met Idefix en Noémie Vlekken met Darco. In de reeks aB1 reed Minne Vossen naar de provinciale titel met Beaty. Seppe Loos (LRV Neerpelt) en Lieke pakten zilver en Katrijn Bosch van LRV Vlijtingen kreeg een bronzen medaille voor haar dressuurproef met Poekie.

Springen

Aaron Tijskens van LRV Bocholt had duidelijk gepiekt naar het provinciaal kampioenschap. Aaron pakte zowel goud als zilver in de reeks D-Midden. Hij was met zijn Ella de L’Huitrelle in de barrage sneller dan met zijn Ulysse du Maron. Lien Maes van LRV Hechtel reed naar de derde plaats met Fred. In het stijlrijden won Aaron Tijskens met zijn Ulysse du Maron. Olivier Nouwen van LRV Stevoort Helaba d’Insegotte (v. Orchid’s Deamii) won in de reeks C-Midden zowel het stijlrijden als de barema-A-wedstrijd. Zes combinaties konden in de altijd spannende reeks B-Licht doorstoten naar de tweede fase. Daarin was Ylona Thijs van LRV Vlijtingen met Sarina (v. Woldberg’s Bart) negen honderdsten(!) sneller dan Floor Janssen van LRV Bocholt met Vaartje’s Jasper (v. Woldberg’s Bart). Lotte Panis van LRV Hoeselt reed naar de derde plaats met Paddington’s O’Malley (v. Marit’s Mistique). Lotte won met haar tweede pony, Cillaarshoek’s Apart (v. De Vriesjes Mitch) het stijlrijden. Met Paddington’s O’Malley mocht ze om een zilveren medaille. Dries Vranken van LRV Vlijtingen en Spirit pakten brons. In het stijlrijden van de reeks AB was er gedeeld goud voor Wolke Van Dael van LRV Peer met Frans en Noémie Vlekken van LRV Vlijtingen met Darco. Femke Jansen (LRV Leopoldsburg) werd derde met Wiske. Bij de allerkleinste pony's aB was de provinciale titel voor Minne Vossen (LRV Bocholt) met Beaty. 

foto: www.caremans.com

Deel dit bericht: