Nieuwsoverzicht

Nationaal

Jeugd Cup Stijlrijden 2016 … de kalender is er!!

05 september 2016

affiche jeugdcup 2016Samen met de start van het nieuwe schooljaar presenteert de werkgroep Jeugdcup Stijlrijden LRV/VLP ook de nieuwe kalender 2016. De eerste wedstrijd gaat van start op 15 oktober in Turnhout en wordt gevolgd door nog 6 selectiewedstrijden, de halve finale en de finales op Vlaanderens Kerstjumping in Mechelen. De Jeugd Cup is een circuit dat de aandacht van schoolgaande ruiters en amazones wil sturen naar sporttechnisch juist en stijlvol jumping rijden en dit met aandacht voor het welzijn en de goede verzorging van het paard. De Jeugd Cup staat open voor (pony-)ruiters en amazones aangesloten bij VLP en/of LRV of je kan deelnemen vanuit je school met een dagverzekering. De maximumleeftijd is 21 jaar worden in 2016.

Hoe gaat de Jeugd Cup Stijlrijden in zijn werk?

De Jeugd Cup wordt georganiseerd in een samenwerking tussen LRV, VLP en de paardenhumaniora Bilzen en Torhout. De wedstrijden worden dit jaar georganiseerd in een mix van zaterdagen en woensdagnamiddagen en staan open voor zowel paarden als pony’s. Een vast team van experten beoordeelt elke combinatie op toilettage van paard of pony, op techniek van de ruiter en op de tactiek van het gereden parcours. Elke ruiter/amazone kan na afloop het protocol met deze beoordelingen afhalen en indien nodig een aantal aandachtspunten verbeteren tegen een volgende wedstrijd. Er zijn 7 selectiewedstrijden, waaruit een bepaald aantal deelnemers zich kwalificeert voor de halve finale. Vanuit de halve finale selecteren de beste combinaties zich voor de finales op Vlaanderens Kerstjumping. Elke ruiter/amazone die tenminste 1 keer deelneemt krijgt alvast één toegangsticket voor de dag van de finale op Jumping Mechelen. Je neemt deel zo vaak je wil, maar je 2 beste uitslagen tellen mee voor de selectie van de halve finale.

picoOok in 2016 is Ruitersport Pico Bello officiële partner van de Jeugd Cup stijlrijden. (Klik op het logo om de website te bezoeken)

Kalender

De eerste wedstrijd stijlrijden zal plaatsvinden in Turnhout op zaterdag 15 oktober.De modaliteiten om in te schrijven komen eerstdaags online. Klik hier voor de affiche! 

Deel dit bericht: