Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Brabant kent zijn provinciale ponykampioenen

05 september 2016

onaLRV Kortenaken zorgde voor een mooi provinciaal ponytornooi in LRV Brabant. In de hoogste klasse van de groepsdressuur, de klasse Midden, was LRV De Lenterik Grimbergen te sterk voor LRV De Gunningenruitertjes uit Vissenaken-Glabbeek. In de reeks Licht kon LRV Vissenaken-Glabbeek wel winnen. LRV Asse reed in deze reeks naar de tweede plaats voor LRV Geetbets. In de reeks Viertal-Licht was het goud voor LRV Kester.

In de individuele dressuur, klasse D-Licht 2, was de provinciale titel voor Ona Corthauts (foto) met Orchid’s Neptunus (v. Kantje’s Carlando). De overwinning in Kortenaken was meteen de derde van het lopende tornooiseizoen voor de amazone van LRV Geetbets. Jente Peeters (Moonlight) van LRV Vissenaken-Glabbeek reed naar de tweede plaats, voor Riece Meskens (M’Gulliver) van LRV Grimbergen.

In de klasse C-Licht 2 was er een provinciaal erelint voor Marie Vervliet van Café au Lait (v. Cappucino). In de klasse B-Licht 1 was Luna Geysmans van LRV Bekkevoort met Daily van de Liemers (v. Carl van de Liemers). Lotte Allard (Wolfgang Amadeus) van LRV Vissenaken-Glabbeek reed naar de tweede plaats voor Rune Costermans (Krien’s Kwint) van LRV Bekkevoort. Febe Geysmans van LRV Bekkevoort en Fenne wonnen de reeks AB2 en bij de kleinste pony’s (aB1) was er een provinciale titel voor Liesel Winnen van LRV Geetbets met Jimmy.

Springen

De Barema-A-wedstrijd van de hoogste klasse D-Midden kreeg twee combinaties in de barrage. Daarin konden zowel Dries Vlayen (LRV Vissenaken-Glabeek) als Eva Verdoodt niet foutloos blijven. Zowel Eva als Dries kwamen met acht strafpunten aan de finish maar de Opwijkse Eva Verdoodt met Lancelot van het Klavertje (v. Principal Dream van de Delthoeve) was duidelijk sneller dan Dries en zijn Foxtown Frankie (v. Tulira Robuck). Lise Vanvuchelen (LRV Sint-Joris-Winge)was met Black Booster de snelste van de niet-foutloze combinaties. Zij pakte met Ninja (v. Berktzicht Jekilja) wel een eerste plaats in het stijlrijden van de klasse D-Midden. Eva Verdoodt pakte zilver en Linde Van Boxstael (LRV Asse) met Landgraf reed naar de derde plaats. In de klasse C-Midden was Lente Dierickx met haar Ilona van de Bochten (v. Calipso van de Vondelhoeve) de snelste in de barrage met vier kandidaten. De amazone van LRV Opwijk was meer dan twee seconden sneller dan haar clubgenote Anke De Breucker met Cindrine (v. Bertus). De derde plaats was eveneens voor Anke met Fabelous. In het stijlrijden waren de meeste punten voor Anouk Casteels van LRV Herent met Beauty. Anke De Breucker en Fabelous reden naar plaats twee voor Lente Dierckx. In de klasse B-Licht reden elf combinaties naar de tweede fase en daarin was Vic De Plecker veruit de snelste. De competitieve ponyruiter van LRV Merchtem won met Fioco (v. Ten Ankers Bileander) overigens zowel de barema-A als het stijlrijden. Ook de tweede plaats was voor Merchtemse ponyruiter met Belle. Lana Cahuzak van LRV Herent en Rakker sprong naar de derde plaats, voor Lien De Dycker van LRV Vissenaken-Glabbeek met Freemanca van het Avenhof (v. Vivienne’s Vision of Freedom) en Juna Jane De Keersmaecker van LRV Merchtem met Billie (v. Ten Ankers Bileander). Zij pakte meteen ook de tweede plaats in het stijlrijden voor Luna Cahuzak van LRV Herent. In de klasse AB ging het stijlrijden naar Marthe-Louize Dieu van LRV Merchtem met Doesjka. Bij de kleinste pony’(aB) s was er goud in het stijlrijden voor Febe Vandermeulen van LRV Geetbets. LRV Kester was bij de ponyspelen te sterk voor de buren uit Vollezele. LRV Herent pakte de derde plaats. 

foto: www.caremans.com

Deel dit bericht: