Nieuwsoverzicht

Nationaal

Wouter De Cleene Nationaal LRV-Eventingkampioen 2016 !

24 april 2016

De Cleene W-16X2287LRV Minderhout had een uitzonderlijke kampioenendag met als kers op de taart de nationaal kampioen van de hoogste klasse Zwaar. Het weerbericht voorspelde een dag vol regen en zelfs hagel, maar dat was buiten het Antwerpse doorzettingsvermogen gerekend. Een zeer knappe organisatie met een nationaal waardige cross country-omloop zorgden voor spannende kampioenschappen en drie Minderhoutse kampioenen, verdiend na het zware werk. 

In Zwaar reed Wouter De Cleene (LRV Minderhout) zijn Boy naar de eerste plek in de dressuur en ook in de cross country kwam hij foutloos op een tweede plaats door de finish. Tijdens het laatste onderdeel, het springen, had hij dan ook een fikse voorsprong opgebouwd en gaf de kampioenentitel niet meer uit handen. Philippe Van Asselberghs (LRV Herent) eindigde met Esprit derde in de dressuur en wist nog 1 plaats te stijgen dankzij zijn foutloze crossomloop. Jelle Kumps (LRV Assent) won het crossonderdeel met Ziezo en kwam zo finaal op de derde plaats.

De Bolle J-MIND16Y6333Julie De Bolle (LRV Affligem) was overduidelijk de meest regelmatige amazone tijdens het eventingseizoen 2015-2016 met haar Calipso V-H, waardoor zij de KBC Trophy voor de tweede maal naar huis mag nemen. Zij volgt hiermee Evy Deketelaere op, eveneens van LRV Affligem.

In de klasse Midden hielden de ruiters het extra spannend door de dag al te starten met een ex aequo eerste plaats van Luc Boonen (LRV Geel Ten Aard) met Addo en Lore Poelmans (LRV Vorselaar) met Hermes van het Strateneinde. En ook tijdens het crossonderdeel finishten er drie ruiters met een foutloze omloop binnen de tijd. Het is uiteindelijk Thomas Smeyers (LRV Grobbendonk) die met Indezz het lint naar huis neemt. Op de tweede en derde plaats volgen respectievelijk Sven Grouwels (LRV Langdorp) met Indiva en Tim Cordemans (LRV Haasrode Blanden) met Gazelle van het Pallietershof (v. Denver).

In Licht mogen er drie kampioenen met het erelint naar huis trekken, meerbepaald Melanie Valckx (LRV Vorselaar) met Jimondi van ’t Verahof in ring 3, Hannelore Hegemann (LRV Tienen) met Apache uit de Melle in ring 4 en tot slot de lokale en Olympische topamazone Karin Donckers (LRV Minderhout) met Nolimit VDB Z in ring 5.

Beginnelingen was dan weer de grootste reeks, waar er dus niet minder dan vier kampioenen wonnen, zijnde Margo Van Nijnatten (LRV Wortel) met Spirit Excalibur in ring 6, Sofie Clompen (LRV Haaltert) met Mannequin G Z in ring 7, de lokale Jan-Willem Van Gils (LRV Minderhout) met Ebusson DB in ring 8 en tot slot Lara Lippens (LRV Appels) met Galant van het Lilaanhof.

Hierbij alvast alle uitslagen.

 

Deel dit bericht: