Nieuwsoverzicht

Nationaal

Raf Kooremans en BWP-merrie Kiana van het Herdershof winnen bij zesjarige springpaarden Broechem II

17 april 2016

raf-kleinOp de tweede manche van de SBB-Competitie voor Jonge paarden te Emblem, wint Raf Kooremans (LRV Merskplas) met de BWP-merrie Kiana van het Herdershof. (Toulon x Lys de Darmen). Het Herdershof verwijst naar de fokkerij van Etienne Gansbeke in de Doorslaarstraat in Eksaarde. Raf en Kiana werden enkele weken geleden ook al Provinciaal Kampioen in de klasse Midden. De tweede plaats was voor Stef Bossaerts van LRV Broechem met Finally Z (v. Figaro C x Darco). Het brons was voor de tweede week op rij voor Sander Everaert met een paard van Wim Malisart. Hij deed dat met Kora (Erco van het Roosakker x Corland). Jules Wauters en Killy Billy Castanoo (Indoctro x Diamant de Semilly). Deze Killy Billie zat ook mee in de equipe van Gerd Wauters en de Eternity van de Herkkant-stam de de Breeders Cup won in februari. De vijfde plaats was voor Sander Everaert met Kyra (Erco van ’t Roosakker x Sheyenne de Baugy). Opnieuw een product van Wim Malisart die bijzonder tevreden kan zijn met de prestaties van zijn paarden in Broechem.

Dressuur: Opnieuw winst voor Lotte Nestor en Ferrari bij zesjarigen-LRV

In de Open-reeks dressuur zesjarige paarden reed Emily Lenaerts, Klara Pia van de Bergerhoeve (Apache x Donnerhall), naar de eerste plaats. 

Klara Pia is een dochter van de bekende dressuurmerrie Pikante Pia (Donnerhall x Alcanar) van fokker Hugo Jorissen. De winnaar van vorige week, Pieter Foets van LRV Bocholt reed Kandro van het Mettenhof (Sir Donnerhall x Flemmingh) naar de tweede plaats. Gigi Van Der Leest en Fernandez (v. Fernando Torres).

In de LRV-reeks wint Lotte Nestor van LRV Koningshooikt met Ferrari (v. Fernando Torres). Vorige week kon Lotte ook al winnen. Zij zijn meteen verzekerd van een plaats op de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden die op 26 juni wordt georganiseerd door LRV West-Vlaanderen in Moorsele. Vince Wellens van LRV Schaffen werd net als vorige week tweede met Kas van de Kloosterberg (Florencian x Royal Diamond). In dit geval is de ruiter ook de fokker van het paard. De derde plaats was voor Karin Schrauwen van LRV Beerse reed Fedor (v. Rhodium).

In de reeks vijfjarigen-Open won Pieter Foets met Lester Terdamme (Krack C). In de LRV-reeks ging het goud naar Heidi Lambrechts met Latotina van de Sparrenhoef (v. Galliano Biolley). Bij de vierjarigen-open is het goud voor Gigi Van der Leest met Hilbria E (v. Charmeur). In de LRV-reeks van de vierjarigen was er goud voor Nele Van Der Weyden met Handsome H (v. Tango).

 

 

Deel dit bericht: