Nieuwsoverzicht

Nationaal

BWP boven op eerste manche SBB-Competitie voor Jonge paarden te Broechem

12 april 2016

foetsOp de eerste manche van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden te Broechem plaatsten zich 25 zesjarige paarden voor de barrage na twee foutloze omlopen. Twaalf van hen bleven ook in de barrage foutloos.De top-vijf werd volledig bezet door BWP-paarden en ook in de dressuur stonden een aantal BWP-paarden vooraan.

De snelste foutloze combinatie in de barrage van de zesjarigen was Maarten Thirry van LRV Asse met Kira Van Waerbeek (Breemeersen Adorado x Orlando) die gefokt werd bij Stefaan Thirry in Asse. De tweede plaats ging naar Werner Dierckx met zijn zelfgefokte Kobalt de Toxandria (Apple Juice x Kelvin de St Hermelle). Sander Everaert reed Kyra (Erco van ’t Roosakker x Sheyenne de Baugy) van fokker Wim Malisart naar de derde plaats. Domien De Swert van LRV Sint-Katelijne-Waver en Kato (Emerald van ’t Ruytershof x Sioux de Baugy) naar de vierde plaats. Ook hier is de fokker Wim Malisart uit Berlaar. Raf Kooremans van LRV Merksplas pakte de vijfde plaats met Kiana van het Herdershof (Toulon x Lys de Darmen) die gefokt werd bij Etienne Gansbeke in Eksaarde.

Dressuur

In de hoogste leeftijdscategorie van de dressuurpaarden, de zesjarigen, ging de zege in de Open-reeks naar Pieter Foets (foto) van LRV Grote Brogel met Kandro van het Mettenhof (Sir Donnerhall x Flemingh) , gefokt bij Hendrik Hendrix in Bocholt. De tweede plaats was voor Gigi Van Der Leest met Fernandez (v. Fernando Torres). De derde plaats in deze reeks ging naar Ine Vandecapelle met Katusha van ’t Wijnhof (Breemeersen Cresendo x Flemming), gefokt bij René Van Gorp in Olen.

In de LRV-reeks was er goud voor Lotte Nestor (LRV Koningshooikt) met Ferarri (v. Fernando Torres). De tweede plaats was voor Vince Wellens (LRV Schaffenn) met zijn zelfgefokte Kas van de Kloosterberg (Florencian x Royal Diamond). Ellen de Bie van LRV Hoevenen reed QC Filibert (v. Fidertanz) naar de derde plaats.

Deel dit bericht: