Nieuwsoverzicht

Nationaal

Tim Ooms wint klasse Zwaar op schitterende eventingdag LRV Vechmaal

11 april 2016

tim oomsDe cross-country en het afsluitende springonderdeel speelden een heel belangrijke rol op de eventing-wedstrijd te Vechmaal. Tim Ooms (Equina van de Buitenheide –v. Quintus) en Rob Everaert (Etamoro van de Zelm – v. Rockefeller van de Zelm), allebei van LRV Mol-Achterbos, kwamen respectievelijk als nummer 2 en nummer 4 uit de dressuur. Maar schoven na een foutloze cross en een foutloos springparcours door naar plaats 1 en 2. De derde plaats was Wouter De Cleene (LRV Minderhout) met Alaric de Lauzelle (v. Skippy II). Sven Grouwels (LRV Langdorp) reed Fenner (v. Randel Z) naar de vierde plaats voor Jullie De Bolle (LRV Affligem) die met Calpiso vh Vitseroel (v. Virus de Laubry), haar goede prestatie van een week eerder in Overpelt bevestigde.

De klasse Midden werd opgedeeld in twee ringen. In ring 2 werd het een Kempens podium. Thomas Smeyers van LRV Grobbendonk won met Indezz (v. Washington DC Heldenlaan). Pieter Spits van LRV Merksplas en Exclusive V.I.P. (v. Numero Uno) reden naar de tweede plaats, voor Lore Poelmans van LRV Vorselaar met Hermes van het Strateneinde (v. Massimo).

In ring 3 ging het goud naar Luc Boonen van LRV Geel ten Aard met Addo. Sven Grouwels reed met zijn nieuwe troef Indiva van de Langeweg (v. Hennessy XO) naar de tweede plaats. Jessie Thewissen van LRV Riksingen pakte brons met Guggi van de Bakkershoeve (v. Bufero van het Panishof).

In de klasse Licht was er winst voor Raf Steegmans (LRV Genk) met Chico’s Man VDF Z (v; Chico’s Boy), Fien De Vos (LRV Eksaarde Doorslaar) met Alien C (v. Codex), Tijl Lambrecht (LRV Kerksken) met Funny Girl vh Torenhof (v. Bonnie Prince Charlie) en voor de Nederlandse ruiter Jan Van Beek met Carea Fortuna.

Deel dit bericht: