Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor jonge pony's Moerzeke

05 april 2016

fennaEen dag na de eerste manche van de SBB-Competitie voor Jonge Pony’s te Wortel, vond in Moerzeke al de tweede manche plaats. Fenna Goethals (foto) van LRV Bassevelde was met overwinningen in zowel dresuur als springen de grote slokop in Moerzeke.

Springen

In de reeks 6-jarige D-pony’s ging de overwinning naar Febe Van De Winckel van LRV Eksaarde Doorslaar met O-Bless van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve). Bij de vijfjarige D-pony’s gingen twee drie  pony’s naar de barrage. Twee combinatie bleven foutloos. Ze eindigden  allebei ex aquo op een eerste plaats. Sverre Witman met Porto (v. Calipso van de Vondelhoeve) en Fenna Goethals van LRV Bassevelde met Konquistador van Orchid’s (v. Kanshebber). Bij de vierjarige D-pony’s bleven zowel Fenna Goethals met Quartz DMC (v. Principal Dream van de Delthoeve) als Emma De Craene (LRV Merelbeke) met Queen vd Bisschop (v. Macho Carwyn), foutloos. Bij de zesjarige C-pony’s kon Laura Raemdonck van LRV Moerzeke met Oxford van de Mespeleir (v. Furzley Fox Trot) dubbel foutloos blijven. Bij de vierjarige C-pony’s lukte Chloë De Roo met Quinot van de Bucxtale (v. Machno Carwyn). In de reeks voor vijfjarige B-pony’s kon Andries Hannes (LRV Waasmunster) met Spirit ook twee foutloze omlopen neerzetten.


Dressuur


Vier combinaties aan de start van de dressuur voor zesjarige D-pony’s. Daarin was er een duidelijke zege voor Tricia Meyvis van LRV Tienen met Duneway J (v. PR. H. Top der Da). Een stokmaatcategorie lager ging het goud naar Seline Capoen (LRV Gavere) met Oilily (v. Ten Ankers Jerolianca). Bij de vijfjarige B-pony’s haalde Fenna Goethals (LRV Bassevelde) haar zoveelste gouden medaille van de dag. Voor de dressuur zadelde ze Konquistador van Orchid’s (v. Kanshebber). Sara Buyse van de organiserende vereniging won met Pattaya van ’t Neerhof (v. Jowourits) de reeks vijfjarige B-pony’s. Kato Camelbeke van LRV Nederokkerzeel won met Ilyco van ’t Daelderhof (v. Kantje’s Norman). Bij de vierjarige D-pony’s was er goud voor Amber De Schrijver met Quicksilver (v. De Hofstede Alesius). In de reeks 4-jarige C-ponys won Chloë De Roo met Quinot van de Bucxtale (v. Machno Carwyn). Bij de vierjarige B-pony’s was het goud voor Kato De Vos van LRV Moerzeke met Ziggy van Duyversputten.

Alle uitslagen - www.equester.be - rubriek: wedstrijden

Deel dit bericht: