Nieuwsoverzicht

Nationaal

Dirk Smeets en Kaat Brosens zijn eerste winnaars LRV Eventing voorjaar

07 april 2016

dirk-smeetsLRV Overpelt kreeg twintig combinaties aan de start van de klasse Zwaar. Na de dressuur ging Stefaan Vierendeels en Figor de Bogaerde (v. Sierappel) aan de leiding. Twee fouten in de cross-country deden de ruiter van LRV Pepingen ver terugvallen in het klassement. Na de cross-country was het de nationale LRV-kampioen, Bart Hermans (LRV Kasterlee) die de tussenstand aanvoerde met Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro). Een plaats die hij niet lang kon vasthouden door een foutje in het afsluitende springparcours. Bart viel terug naar plaats vier en meteen weet u dat het spannend was vooraan het klassement voor de podiumplaatsen. Uiteindelijk ging de eerste plaats Dirk Smeets van LRV Riksingen met Icarus de Casmir (v. Casmir Z). De combinatie maakte haar debuut in de LRV-eventingklasse Zwaar en maakte meteen indruk. Julie De Bolle van LRV Affligem volgde in het spoor van de winnaar op plaats twee met Calipso vh Vitseroel (v. Virus de Laubry). Meteen gevolgd door Tim Ooms van LRV Mol Achterbos met Equina van de Buitenheide (v. Quintus). Jef Janssens (LRV Meerhout) maakte de top-vijf compleet met Happy-Boy (v. Electro). De volledige top-vijf bleef overigens foutloos in de cross-country.

kaatOok de klasse Midden was bijzonder goed bezet. 26 combinaties zakten af naar De Holven te Overpelt. Lore Poelmans (LRV Vorselaar) won met Hermes van het Strateneinde (v. Massimo). Jessie Thewissen van LRV Riksingen reed naar de tweede plaats met Guggi-van de Bakkershoeve (v. Bufero vh Panishof). Pieter Spits pakte brons met Exclusive V.I.P. (v.Nummero Uno).

In de hoogste reeks bij de pony’s (5) was het goud voor Kaat Brosens van LRV Rijkevorsel met Up wind’s Byoutie (v. Bodo). Jarno Verwimp van LRV Gavere reed naar plaats twee en drie. Het zilver pakte hij met Kaio du Jonckeu. Brons was voor Edition Limitee Dew Drop (v. Quarterback). Emily De Cuyper van LRV Geel ten Aard reed naar plaats vier met Jipi-Japo van Goudveerdegem (v. Calipso van de Vondelhoeve). Lotte Beyens van LRV Weelde Ravels reed naar de vijfde plaats met Inferno (v. Emmickshoven’s Diego).

Alle resultaten - www.equester.be  - rubriek: wedstrijden

Deel dit bericht: