Nieuwsoverzicht

Nationaal

Provinciaal Kampioenschap LRV Antwerpen: Tom Stoffelen verlengt zijn titel

07 maart 2016

zwaar-kleinTom Stoffelen van LRV Minderhout verlengt zijn titel als Provinciaal Kampioen van LRV Antwerpen met zijn Birthe van ’t Braunerthof (v. Burggraaf). Hij was in de barrage van het Provinciaal Kampioenschap, de snelste van vijf barragekandidaten. Pieter Vanhoof van LRV Meerhout reed Hera d’ Hessy (v. Chatman) naar de tweede plaats voor Sebastien De Beuckelaer van LRV Schoonbroek met  Ida van de Wolfskooy (v. Wandor van de Mispelaere). Nick Bossaerts van LRV Broechem reed naar de vierde plaats met Jazzie (v. Pommeau du Heup) voor Ruud Verheyen van LRV Weelde Ravels met Dahli (v. Camus).

 

 

In de klasse Midden was het provinciale erelint voor Pieter Vanhoof van LRV Meerhout met Joblesse van ’t Gestelhof (v. Nabab de Rêve). Wim Bartholmeeusen van LRV Sint-Lenaarts reed Jou Bleu van de Leeuwerk (v. Toulon) naar de tweede plaats voor Hanne Stes met Karoline of Ballmore (v. Diarado).  In de klasse Licht was de zege voor Raf Kooremans van LRV Merksplas met Kiana van het Herdershof (v. Toulon). Zijn vrouw Nina Tuytelaers kwam met So Special (v. Metall) heel dicht in de buurt van de winnende tijd. Zij reed naar de tweede plaats. Nils De Laet (LRV Kontich) reed J’ Adore van de Moretus (v. Chin Chin)naar de bronzen medaille. 

licht-klein   midden-klein

 De Intergewestenwedstrijd ging naar het LRV –gewest Mechelen-Kontich. Het was van 2010 geleden dat het gewest van monitor Eric Laveren nog eens kon winnen.

intergewesten-klein

 

Queens Cup en dressuur

De Queens Cup ging naar Charlotte Van Matthysen van LRV Wuustwezel met Brave Girl (v. Nonstop). Ze won zowel de Barema A als de stijlwedstrijd.

In de ZZ-wedstrijd dressuur op zaterdag was er winst voor Annelies Van Looveren (LRV Meerhout) met Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant van ’t Gestelhof). Tessa Fonken (LRV Weelde Ravels) en Natascha Kessels (LRV Ranst) reden naar plaats twee en drie. In de klasse Zwaar 2 was er winst voor Robine Klinkhamers (Dior) van LRV Beerse.  In de klasse Zwaar 1 was er goud voor Ilke Peetermans (Skantante vd Performing Stables) van LRV Westerlo.

Breeders Cup

De Eternity vd Herkkant-stam van Gerd Wauters uit Merksplas won op vrijdagavond de  20ste editie van een druk bijgewoonde  Breederscup. De Haskia-equipe van Francois Buts pakte zilver voor de Cita-equipe van Emiel vd Broeck. Zeven  equipes van de 29 plaatsten zich voor de barrage.

breederscup

 

 

Deel dit bericht: