Nieuwsoverzicht

Nationaal

Toekomst verzekerd voor LRV Oost-Vlaanderen

01 maart 2016

dindane kleinEen topdag! Daar was iedereen het over eens toen de laatste prijsuitreiking voorbij was van het Provinciaal Ponykampioenschap van LRV Oost-Vlaanderen. Dat vond afgelopen zondag plaats in de Expohallen te Gent tijdens Flanders Horse Expo.
De hele dag een overvolle tribune en publiek rijen dik rond de piste. Vooral bij de beginnertjes waren er toch wel wat pony’s en ruitertjes onder de indruk. Maar er werd ook echt gestreden voor de provinciale titels.

De beginnelingen-reeksen kwamen eerst aan bod met stijlprijzen voor Gaëlle Van Melkebeek van LRV Haaltert (SB),  Ellen de Landtsheer van LRV Lokeren-Heiende (AB), Hanne Vermeulen van LRV Sint-Niklaas (BB), Robbe Andries van LRV Waasmunster (CB) en Joke Vanhove van LRV Sinaai (DB).

In de wedstrijd D-licht was Aliki Rotsaert van LRV Bassevelde met Vitesse de snelste voor Laura Raemdonck uit Moerzeke en Laura Caeldries uit Sinaai. De meest stijlvolle was Louise Steyaert (LRV Wachtebeke) met Ochid’s Shamira. In C-licht voor de barema-A een volledig “Moerzeeks” podium met Sara Buysse op één met Ibidza van ‘t Neerhof, Sverre Witman op twee en Laura Raemdonck op drie. De stijlprijs in CL was voor Laura Caeldries van LRV Sinaai met Simba. 

De strijd om de felbegeerde linten in de hoogste reeksen ging daarna van start met de reeks C-midden. Aliki Rotsaert van LRV Bassevelde kon na een sterk indoorseizoen ook op het kampioenschap bevestigen met Manor’s Top Jet. Het stijlrijden moest ze echter laten aan Dylan Stals van LRV Wachtebeke met Jalibelle Van ‘t Siamshof. 

B-licht werd een barrage tussen 2 jongens: Kiano Teirbrood van LRV Sinaai was met Best-Mix Kastanaki sneller dan uittredend indoorkampioen Ilias De Vos (LRV Eksaarde-Doorslaar) met Kasper Van Klein Hei. Kiano mocht ook het lint van stijlkampioen omhangen. 

podium-kleinEn ook in D-midden was LRV Sinaai aan het feest. Hier werd het een “meisjes-barrage” waarin Rania Dindane (foto boven) als enige foutloos bleef met Moonfighter Machiavelli. Aliki Rotsaert (LRV Bassevelde) werd tweede met Tornado III en Clubgenote Elise Van Den Branden (LRV Sinaai) werd derde met Bonheur. Elise mocht naast haar bronzen medaille ook het lint voor het stijlrijden omhangen. Met Elise en Rania heeft Oost-Vlaanderen meteen de jongste kampioenen ooit in D-midden: beide dames zijn pas 11 jaar(!) Dus toekomst verzekerd!

 

 

 

Deel dit bericht: