Nieuwsoverzicht

Nationaal

Ponyfokkerij en ponysport in spannende Nabor Cup

29 februari 2016

kleine maatDe Nabor Cup 2016, een mix van fokkerij en ponysport, toonde alweer aan dat deze mix succesvol is. De toeschouwers kregen spannende en mooie sport in Hippisch Centrum Moervelden te Ranst. In de voormiddag plaatsten zich acht van de zeventien teams voor de barrage van de ‘kleine maat’. In de ‘grote maat’ gingen er maar liefst zestien van de 31 teams naar de barrage. De teams zijn samengesteld uit drie pony’s van eenzelfde hengst. 

Bij de ‘kleine maat’ ging de overwinning naar een Cadet-equipe (foto boven). Daarvoor zorgden Zion Vets met Little Choopy, Emilie Moris met Juanto en Marie Moortgat met Ginni. De tweede plaats ging naar een team van Goldfinger. De derde plaats was voor een team van Rakker L.

grote maatIn de reeks pony’s ‘grote maat’ was het goud voor een team met Emmickhoven’s Diego als vaderdier. Die overwinning kwam er na knap werk van Willem Aerts met Fioco, Kobe Malisart met Maradonna en Lotte Beyens met Inferno.

 Ereprijs

Ieder jaar worden door BRP-Antwerpen en LRV-Antwerpen twee verdienstelijke fokkers gehuldigd. De selectie gebeurt op basis van de deelname aan de Nabor-cup en de resultaten op de LRV-tornooien in het voorbije jaar. In 2016 valt die eer te beurt aan Ginni bij de kleine maat. Jan Josten uit Welcherderzande is de fokker van Ginni (v. Cadet) en is in eigendom van Alain Moortgat. Bij de ‘grote maat’ gaat de ereprijs naar Vainqueur die gefokt werd bij Willy Fransen in Rijkevorsel en ondertussen in eigendom is van Nico Van Tilburg, ook uit Rijkevorsel.

 

Deel dit bericht: