Nieuwsoverzicht

Limburg

Evelien Schroyen wint ZZ op provinciaal indoorkampioenschap LRV Limburg

23 februari 2016

Kirsten Vermeire - Showtime 1-klein1Evelien Schroyen, 20 jaar, won goud en een provinciaal erelint in de klasse ZZ met Bento D (Florencio x Havidoff), op het Provinciaal Indoor-dressuurkampioenschap van LRV Limburg. “Bento D is een ruin van negen jaar. In 2011 ben ik met hem begonnen in Midden 1 en sinds vorig jaar rijd ik hem ZZ. We maken nog steeds vooruitgang en daarom wil ik deze zomer graag nationaal gaan rijden. Afgelopen winter heb ik weinig indoors kunnen meerijden vanwege mijn studie biotechnologie, maar deze titel is wel een zeer mooie beloning voor al die jaren werk. Bento liep heel fijn in de proef met uitzondering van een kleine hapering in het appuyement.” Lacht de nieuwe provinciale kampioene van LRV Ophoven.

In de klasse Zwaar 2 was de titel voor Pauline Coomans, 20 jaar en tweedejaars-studente Ergotherapie aan de Thomas More hogeschool in Geel. Pauline is aangesloten bij LRV Meldert. Ze behaalde de provinciale titel met Tvares (v. Kelvin). “Dit is het eerste seizoen dat ik Tvares in de klasse Z2 uitbreng en tot nu toe gaat het veel beter dan verwacht. Ik heb samen met mijn lesgever grondig getraind op de wissels en die lukken al aardig. Ook op de provinciale wedstrijd liet Tvares zich van zijn beste kant zien maar een eerste plaats hadden we niet zien aankomen.” Aldus de een gelukkige amazone die hoopt om op termijn door te kunnen stoten naar de hoogste klasse ZZ. Een bijzondere dag werd het ook voor Kirsten Vermeire van LRV Guigoven. Zij pakte twee provinciale titels. In de klasse L2 met de vijfjarige merrie Eterna (v. Estobar) en in de klasse M1 met Showtime (v. Sir Donnerhall).

Op de foto: Kirsten Vermeire pakte twee provinciale titels

Meer achtergronden in LRV-regio van de volgende Equitime dankzij auteur en fotografe Linda Vangansewinkel - uitslagen: www.equester.be - rubriek wedstrijden

 

Foto: Kirsten Vermeire en Eterna wonnen goud in de klasse Licht 2

Deel dit bericht: