Nieuwsoverzicht

Oost Vlaanderen

Willem Verbraekel pakt goud en zilver op Oost-Vlaams Indoorkampioenschap

23 februari 2016

delvauxLRV Sinaai organiseerde afgelopen zondag het Provinciaal LRV-Indoorkampioenschap op Stal Hulsterlo te Meerdonk.  In de klasse Zwaar was Willem Verbraekel (foto) van LRV Appels met Delvaux van de Koeboshoeve (v. Gem of India), de enige combinatie die zowel in de twee basisomlopen, als de barrage foutloos kon blijven. Het leverde Willem een meer dan verdiende titel op, want ook de tweede plaats was voor de ruiter van LRV Appels. Met I Love You ter Putte (v. Elvis ter Putte) kreeg hij twee fouten in de barrage, maar dat was beter dan de Phaedra Polfliet van LRV Moerbeke Waas die zich met Ginkepi van de Maltahoeve (v. Nabab de Rêve) als derde en laatste combinatie voor de barrage wist te plaatsen. 

Bart Temmerman van LRV Kalken reed Elite Fravanca (v. Triomphe de Muze) naar de vierde plaats, voor Thomas De Cock van LRV Eksaarde Doorslaar met Gloria d’ Auvray (v. Vancoucer d’ Auvray).

 

In de klasse Midden plaatsten 11 combinaties zich voor de barrage na twee foutloze basisomlopen. Daarvan  bleven er nog  zes foutloos na een spannende barrage waarin beslist werd over winst en verlies op honderdsten van een seconde. De snelste foutloze combinatie was Elien Raemdonck van LRV Moerzeke met de merrie Fara Droeshout (v. Tenor Mancias). Haar clubgenote Esther Schelfhaut was een tikkeltje minder snel met Ungaro (v. Heartbreaker). Jonas Berkers van LRV Zele pakte met Ines vd Donkhoeve (v. Flipper d’ Elle) brons voor Sam Van Steelandt van LRV Sint-Niklaas met Hebe van de Dorpshoeve (v. Dulf van de Bisschop) en Maarten Maes (LRV Sint-Niklaas) met Gambo (v. Canadian River).

In de klasse Licht was Bjorn Van Uytvanck van LRV Eksaarde Doorslaar, de snelste van 13 barragisten. Hij reed Vulkano (v. Camus) naar de zege voor Stephanie Steyaert van LRV Wachtebeke met Rebecca (v. Cento) en Tomas Verkinderen van LRV Waasmunster met Kronos van den Dries (v. Nonstop).

 

Deel dit bericht: