Nieuwsoverzicht

Nationaal

Terugkerende namen op SBB-Wedstrijden voor Jonge Paarden

17 mei 2015

winnaar zesjarigen LommelOndertussen zijn er al verschillende manches in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden afgewerkt en komt de finale op 28 juni te Nieuwenrode dichterbij. Alle uitslagen vindt u via www.equester.be – rubriek: wedstrijden. In ons overzichtje houden we het bij de resultaten van de beste zesjarigen. Daarbij zien we een aantal namen regelmatig terugkomen op de podium- en ereplaatsen. Worden zij de favorieten voor de Nationale Finale?

Jolien De Meyer wint met Dido Du Pont in Eksaarde-Doorslaar

Na twee omlopen wisten er bij de 6-jarigen zich tien combinaties te plaatsen voor de barrage. De overwinning ging naar Jolien Demeyer van LRV Wingene met Dido Du Pont Letot (v. Doré van ‘t Zorgvliet). Romec Van Driessche reed Jasmien vd Bisschop (v. Larino) naar de 2e plaats. Voor Bart Temmerman en Je T’Adore van den Ouburg (v. Clinton) was er een 3e plaats. Temmerman werd ook nog 5e met Jativa van de Leenwege (v. Vaillant). Stijn Stevens eindigde voor het thuispubliek op de 4e plaats met Just Beau van de Kouterhoeve (v. Diamant de Semilly).

Kara Bosman van LRV Moerzeke won met Jersey Girl (v. Johnson) de reeks zesjarigen open. De LRV-reeks ging naar Cyriel De Cocker van LRV Brakel met Jeske van ’t Lirohof.

16 zesjarigen in barrage op Bekkevoort I

Op de eerste Brabantse wedstrijd van de SBB-Competitie voor jonge Paarden te Bekkevoort, konden 16 combinaties een plaats in de barrage bemachtigen. In die barrage bleven nog eens 5 combinaties foutloos. De snelste van dat vijftal was Dasca van het Vijverbos (v. Asca Z) onder het zadel van Joris Roelants van LRV Kessel. De tweede plaats ging naar Ils Lenaerts van LRV Pulderbos met Jenoe van het Eikenhof (v. Chopin van het Moleneind). Gunter Lemmens van LRV Hoeleden en Jadorado van de Bremboshoeve (v. Breemeersen Adorado) reden naar de derde plaats. Ils Lenaerts onderstreepte met Jakedoe van het Eikenhof (v. Chopin van het Moleneind) dat ze in vorm was in Bekkevoort. Tom Mortelmans van LRV Jackpot van de Conynnenberg (v. Codex) naar de vijfde plaats.

In de Open dressuur-reeks van de zesjarigen was de overwinning voor een dochter van Metall. Gigi Van Der Leest reed Evita B naar goud voor Hannelore Hegemann van LRV Tienen met Jazz Dancer vh Stappershof (v. Don Matcho vd Roshoeve) en Petra Moens met Clovio Di Lachrifreso Z (v. Clovis). In de LRV-reeks ging er goud naar Sara Nagels van LRV Geetbets met Endesi (v. San Remo). Jolien Clerinx van LRV Zoutleeuw reed Eto’O (v. Tango) naar zilver voor Anne Ponsaerts van LRV Vissenaken Glabbeek met Just A Dream (v. Florencio).

Tom Mortelmans wint Bekkevoort II met Billie Jean Z

Tom Mortelmans (LRV Peulis) won met Billie Jean Z (v. Berlin) de tweede wedstrijd te Bekkevoort. Hij bleef in een barrage met dertien combinaties foutloos in een bijzonder snelle tijd. Hanne Stes van LRV Loenhout, reed Jazmin van de Wezelse Heihoeve (v. Heartbreaker) naar de tweede plaats voor Ils Lenaerts met Jakedoe van het Eikenhof (v. Chopin van het Moleneind). Deze combinatie van LRV Pulderbos werd op donderdag ook al vierde en komt dus als meest regelmatige combinatie uit de Brabantse wedstrijden. Ben Thiry van LRV Orsmaal pakte met Be Impressed Z (v. Bolou du Rouet) de vierde plaats, voor Bram Blockx met Daxair (v. Rexar du Houssoit).

In de dressuur (open reeks zesjarigen) was de zege opnieuw voor Gigi Van Der Leest met Evita B (v. Metall). Petra Moens reed naar de tweede plaats met Clovio di Lachrifreso Z (v. Clovis) voor Rebecca Van De Vel met Carrissmius Z (v. Clintissimo Z). In de LRV-reeks deed Sara Nagels van LRV Geetbets haar winnend nummer van een paar dagen eerder opnieuw over met haar Endesi (v. San Remo). Kim Blockx van LRV Kortenaken reed haar Joyeuse van den Bruel (v. Diamond Hit) naar de tweede plaats voor Anne Ponsaerts van LRV Vissenaken Glabbeek met Just A Dream (v. Florencio).

23 barrage-kandidaten in Lommel

In Lommel kwamen er 103 zesjarige paarden aan de start, daarvan plaatsten zich 23 voor de barrage. 7 bleven ook in de barrage foutloos. De snelste was Jeroen Geerts (foto) van LRV Loenhout met Japrilli VH (v. Echo van ’t Spieveld) voor Paul Scheirs van LRV Schriek met Joy d’ Idole S.P. (v. Concorde). Gunter Lemmens van LRV Hoeleden werd met J’adorado van de Bremboshoeve (v. Breemeersen Adorado) derde voor Joeri Van Beers van LRV Peer met Julie van de Hoendrikshoeve (v. Winningmood van de Arenberg) en Stijn Loos van LRV Overpelt met Jamaica (v. Zurich).

Nick Van Laer, van LRV Langdorp won de open reeks zesjarigen in Lommel met Just a Little Bit Krack vh Klaverhof (v. Tango) voor Gigi Van Der Leest met Evita B (v. Metall) en Hannelore Hegemann met haar Jazz Dancer vh Stappershof (v. Don Matcho). In de LRV-reeks was Sara Nagels met Endesi (v. San Remo) de beste. De amazone van LRV Geetbets plaatste zich voor Marissa Verhaegen van LRV Herselt met Esteban GLN (v.Sir Oldenburg) en Lotte Maesen van LRV Bocholt met Joli Boy (v. Sunny Boy).

Slechts 3 barragekandidaten in Hulsterlo

Op Stal Hulsterlo vond de tweede Oost-Vlaamse manche van de SBB-Competitie voor Jonge paarden plaats. Slechts drie zesjarige paarden (op 55 starters) konden een dubbele foutloze omloop neerzetten. In de barrage waren er nog twee die daar in lukten. De dagzege ging naar Romec Van Driesche van LRV Zele met Jasmien vd Bisschop (v. Larino). Stefaan De Smet van LRV Bassevelde reed Jabari van de Maltahoeve (v. Toulon) naar zilver voor Nele Scheelen met Miss Braun van ’t Heiveld (v. Mr Blue). Kara Bosman won de reeks voor zesjarige dressuurpaarden met Jersey Girl (v. Johnson). Nele De Vos reed naar de tweede plaats met Edelster (v. Sandreo) voor Steffi Hesters van LRV Sint-Gillis-Waas met Emporio SH (v. Jazz). In de LRV-reeks was er goud voor Elke Vandeverre van LRV Kerksken met Jack (v. Don Renoir). Dirk Lens van LRV Sint-Gillis-Waas werd tweede met Jafit van ’t Lukveld (v. Carabas van de Wagteringhoeve) voor Cyriel De Coker van LRV Brakel met Jeske van ’t Lirohof en Els Van Den Bulcke (LRV Hingene) met Ennya (v. Westpoint).

Deel dit bericht: