Nieuwsoverzicht

Nationaal

AVEVE Eventing Cup: Els Dekens wint in Lummen

21 april 2015

els-dekensDe LRV-eventingwedstrijd te Lummen is een klassieker op de LRV-kalender. LRV Lummen was al verschillende keren gastheer voor de Nationale LRV Kampioenschappen. In 2015 gaat die eer naar LRV Haaltert volgende zondag. Maar de AVEVE Eventing Cup voor Paarden te Lummen betekende wel de laatste kans op selectiepunten voor de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup voor Paarden. 

In de klasse Zwaar was de tijd een belangrijk aspect voor wie vooraan wou staan in de Lummense prijsuitreiking. Dat zal zondag op de Nationale Finale niet anders zijn als er tegen 540 meter per minuut moet gegaloppeerd worden. Slechts twee combinaties konden zonder tijdsfouten de cross-country afronden. Daarbij ook Els Dekens (foto) met Chico (v. Sheyenne de Baugy), die na de dressuur op een tweede plaats stond. De amazone van LRV Pepingen bleef ook foutloos in het springen en schoof meteen door naar de eerste plaats. Bart Sonck van LRV Ninove werd met Catoo (v. Sheyenne de Baugy) knap tweede werd voor Joachim Clompen van LRV Haaltert met Chirana Z (Coriano Z), met een goed gevoel naar zijn thuiswedstrijd trekt. Veerle Coolkens (LRV Merksplas) is ook terug goed op dreef met Quadri CV Z (v. Quadrillo). Met een vierde plaats, tankte ze ongetwijfeld vertrouwen na de zware blessure die haar maanden aan de kant hield. Bart Van Mulders (LRV Ninove) maakte met Fendra van ’t Neerhof (v. Nagano) de top-vijf compleet.

 

In de klasse Midden zijn er heel wat combinaties actief die zich klaarstomen voor de stap naar het hoogste LRV-niveau en daarom werd de klasse Midden in Lummen in twee ringen verdeeld. De overwinningen waren voor Calle Poelmans van LRV Vorselaar met Isolde van het Strateneinde (v. Massimo). Kevin Swaans won de andere reeks met Ferrum van de Nachtegale.

 

In het Oost-Vlaamse Scheldewindeke waren de A-, B- en L-ruiters aan de slag, daar ging de zege in de hoogste ring naar Anaïs Verbeke van de VLP met Casiyana Z voor Jo De Middeleer van LRV Ninove met Vidoc (v. Eros Platiere). In de hoogste reeks van de pony’s was er goud voor Emily De Cuyper van LRV Geel ten Aard met Jpip Japo van Goudveerdegem (v. Calipso van de Vondelhoeve).

Deel dit bericht: