Nieuwsoverzicht

Nationaal

Lore Poelmans dolgelukkig met haar eerste nationale eventingtitel

13 april 2014

lore“Ik ben hier super blij mee, maar zo’n springparcours dat wil ik geen twee keer meemaken. Ik ging kapot van de zenuwen.” zucht een overgelukkige Lore Poelmans nadat ze zowel in de cross-country als in het afsluitende jumpingparcours foutloos bleef met Camelot van het Strateneinde (v. Up to Date). Na de dressuur stond de 28-jarige amazone van LRV Vorselaar op de tweede plaats, maar haar foutloze cross binnen de tijd, bracht haar naar de eerste plaats in de klasse Zwaar die ze niet meer afgaf in het springparcours.

bartHet is haar eerste nationale eventingtitel. Maar wel eentje die er zat aan te komen. Op het EK vorig jaar was Lore met Camelot tweede Belg en de laatste weken stond ze steevast op het podium. “Bij de pony’s heb ik wel eens een nationaal erelint gewonnen, maar dit overtreft alles!” lacht ze.

Bart Hermans (foto rechts) van LRV Kasterlee werd knap tweede met Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro). Hij was net als Lore één van de zes combinaties die zowel foutloos binnen de tijd konden crossen en foutloos springen.

sven vechmaalSven Grouwels (foto links) van LRV Langdorp die met Vennoot van de Melle (v. Feo) al drie keer kon winnen in Vechmaal moest tevreden zijn met brons. Steven Konings van LRV Guigoven werd met Winner C (v. Voltaire) eerste Limburger. Hij reed met zijn twee paarden een sterk kampioenshap. Rob Everaert van Mol-Achterbos had echt toegeleefd naar het kampioenschap en zag zijn trainingswerk met een vijfde plaats beloond. Daar had hij vooraf voor getekend maar hij was toch een beetje teleurgesteld door dat ene foutje van Etamoro van de Zelm (v. Rockefeller van de Zelm) in het springparcours, dat hem uit de medailles hield.

karinKarin Donckers wint Midden - Julie De Bolle de KBC Trophy

In de klasse Midden gaat de titel naar een grote naam uit de eventingsport. Karin Donckers (foto links) van LRV Minderhout wint met Gini ten Hunsel (v. Canadian River).

De KBC-Gouden Teugel (foto rechts) voor jonge en beloftevolle ruiters in de klasse Licht, Midden en Zwaar, gaat naar Julie De Bolle van LRV Affligem met Calipso van het Vitseroel.

Alle andere winnaars van de dag:

kbcLicht: An Van De Vondel, LRV Kontich (Alinka) - Dirk De Meulder, LRV Zoersel (Dowenta) - Lynn Borsboom, LRV Beverst (Hermes vd Bakkershoeve)
Beginnelingen: Imke Peeters, LRV Rijkevorsel (Dolce) - Dirk Staquet, LRV Schriek (Agos Vidalos) - Wesley Bex, LRV Spalbeek (Da Vinci) - Dorien De Swaef, LRV Kerksken (Venus vd Ryst)

Proficiat LRV Vechmaal!

sfeer1"Een dikke proficiat aan de organisatoren! Het werd een schitterend nationaal kampioenschap in een prachtig kader met een uitdagende en veilige cross met heel veel publiek en ideale weersomstandigheden voor top-eventing. LRV De Eburonen heeft met het Nationaal LRV-Kampioenschap een fantatische prestatie neergezet." zegt een meer dan tevreden LRV-directeur Inge Vandael.

foto's: www.hippofoto.be

Deel dit bericht: