Nieuwsoverzicht

Antwerpen

Thibeau Spits rijdt zijn eerste M-indoor en wint eerste M-indoor

25 november 2013

spits

De eerste van twee M-indoors voor de Antwerpse ponyruiters werd in Kontich verreden. Geen wonder dus dat ‘thuisruiter’ Thibeau Spits nog net dat dat tikkeltje meer gemotiveerd was. Thibeau plaatste twee pony’s voor de barrage van de klasse D-Midden waarvoor precies 10 kandidaten zich konden plaatsen. Met de zesjarige Corne's Juliette kreeg hij één fout.  Met Sunny lukte foutloos blijven wel en bovendien was hij sneller dan de onklopbaar gewaande tijd van de pas elfjarige Roy Van Beek van ponyclub Arendonk met zijn zesjarige pony Rhapsody. Charlotte Van Duppen (Jericho van het Stichelhof) uit de ponyclub Gierle werd derde dankzij een foutloze barragerit. Zij werd met haar tweede pony bovendien ook vierde voor Thibeau Spîts met Corne’s Juliette.

Het was de eerste M-indoor in de carrière van Thibeau maar hij was niet onder de indruk van de omstandigheden, van de barragerit van zijn concurrent Roy Van Beek dan weer wel: “Ik dacht dat de tijd van Roy niet meer te kloppen was. Hij reed volgens mij een perfecte barrage. Ik mocht als voorlaatste starten, en heb er alles aan gedaan om toch nog sneller te gaan en het lukte. Sunny was echt in topvorm.”

In de klasse C-Midden gaat de zege in de barema-A naar Katoo Verschoren uit de ponyclub Heist op den Berg. Zij bleef met Kiliwatch (v. Calipso van de Vondelhoeve) als enige van de vier barragekandidaten foutloos.  Benthe De Houwer (Elfie Ferrari Engelbertushoeve) van ponyclub Merksplas reed naar de tweede plaats voor Jorich Spits van ponyclub Merksplas met Wolf en Elise Vermeiren (Irmani van Goudveerdegem) van ponyclub Wuustwezel.

In de klasse B-Licht kon niemand van de 21 barragekandidaten sneller gaan dan Max Sebrechts met Billie (v. Ten Ankers Bileander). Joppe Van Looveren (Quarqui) kwam op enkele hondersten heel dicht in de buurt maar strandde op een tweede plaats voor Cis Van Hooydonck (Ten Ankers Freemanca) van ponyclub Merksplas, Steffi Moortgat (Ginni) van ponyclub Broechem en Mirthe Van Dijck (Habibi van de Delthoeve) van ponyclub Rijkevorsel. 

Uitslagen Barema A via www.equester.be - rubriek: wedstrijden - uitslagen 'stijlrijden' volgen 

Deel dit bericht: