Nieuwsoverzicht

Nationaal

Het was weer een druk LRV-eventingweekend

22 oktober 2013

Grouwels S-ARVI13X1444Afgelopen zaterdag en zondag stonden volop in het teken van LRV-eventing. Op zaterdag was LRV Grobbendonk gastheer van een wedstrijd voor pony’s. Op zondag waren de paarden aan de beurt. Tegelijkertijd met Grobbendonk op zondag vond in het Limburgse Meldert ook een wedstrijd plaats. De LRV-eventers moesten dus in verspreidde slagorde aan de slag maar beide wedstrijden leverden wel mooie sport op.

Jasper Peeters en Sven Grouwels top in Grobbendonk

LRV Grobbendonk organiseert al verschillende jaren een eventingwedstrijd op het Heiken in Vorselaar. Aanvankelijk als Aspiranten, Beginnelingen en Licht-wedstrijd. Sinds een aantal jaren neemt LRV Grobbendonk daar ook de reeksen Midden en Zwaar bij. Met succes, de deelnemers krijgen langs de Nete een mooie crossomloop voorgeschoteld met een goede bodem, die veel regen kan hebben.  Ook dit jaar was dat niet anders en dus was er mooie LRV-eventingsport van het allerlaagste niveau tot het hoogste LRV-niveau te zien in de Kempische bossen. Op zaterdag werd de ponywedstrijd uitgebreid met een instapreeks voor de paarden. “Een gesmaakt initiatief want de reeks werd meteen goedgevuld en er zullen ongetwijfeld een aantal ruiters een tof gevoel ervaren hebben bij hun eerste kennismaking met de eventingsport.” Zegt Stanie Soetemans van de organiserende rijvereniging.

In de hoogste reeks bij de pony’s ging de zege naar Jasper Peeters van ponyclub Rijkevorsel. Een Nederlandse amazone, Jilly Laros, werd tweede met Sunshine of Toys. Rik Heylen (VLP) reed naar de derde plaats met Hapyness voor Jorich Spits van ponyclub Merksplas met J-Calypso en Alexi Machavariano van ponyclub Arendonk.

Bij de paarden gaat de hoogste reeks naar Sven Grouwels (foto) met zijn EK-paard Vennoot van de Melle (v. Feo) uit de rijvereniging Langdorp. Ward Revyn (Eros) van LRV Minderhout die aan zijn eerste jaar in de klasse Zwaar bezig is wordt tweede. Rob Everaert (Etamoro van de Zelm) van LRV Mol-Achterbos die afgelopen zomer ook deel uitmaakte van het EK-team mag als derde op het podium. Rob kijkt met deze vorm alvast uit naar de eigen ‘Chrysantencross’ op  10 november langsheen de  baan tussen Mol en Meerhout, waar het alleen al voor de prachtige versiering van de hindernissen de moeite waard is om een bezoekje te brengen.

In de klasse Midden wint Alexandra Vandamme van LRV Minderhout (Lancero Dancer).  Bart Hermans  (Gorki van de Pertjeshoeve) van LRV Kasterlee wordt er knap tweede voor Veerle Coolkens van LRV Merksplas die  Caretana Z, twee jaar rust gunde maar met een derde plaats, een opmerkelijke comeback maakte.  In de klasse Licht zijn er ‘internationale’ overwinningen voor de Nederlandse amazones  Sabine  Franken (Zoef Zoef) en Suzanne Bouten (Ungaro) en voor LRV-ruiter  Kevin Swaans (Ferrum van de Nachtegaele) van rijvereniging Oud-Turnhout.

 

Steven Konings in Meldert

In het Limburgse Meldert reed Steven Konings van LRV Guigoven een knappe wedstrijd met Calvana S Z. Na de dressuur stond hij ruim aan de leiding. Die voorsprong gaf hij in de cross en het springen niet meer uit handen.  De eerste achtervolger, Kristien Both uit de rijvereniging Geetbets liep tegen een weigering op in de cross. Daar profiteerde Joachim Clompen (Chirana Z), uit de rijvereniging Haaltert, van om dankzij een foutloze cross-country naar een tweede plaats op te schuiven voor Bart Van Mulders (Fendra van ’t Neerhof) van rijvereniging Ninove.  
In de klasse Midden gaat de overwinning naar de Oost-Vlaamse Marilynn Wuytack (Fernjager) van rijvereniging Waasmunster. Wuytack die in 2012 al eens Belgisch kampioen eventing werd, heeft met haar achtjarige Vigo d’Arsouilles-zoon opnieuw een troef voor de toekomst. Stefaan Vierendeels (Figor de Bogaerde)  van Beersel Dworp wordt tweede voor Phillipe Van Asselberghs (Esprit) uit de rijvereniging Herent.

In de klasse Licht is er winst voor Hannelore Heggemann (Apache uit de Melle) die op 3 november in de huid van organisator kruipt, als LRV Vissenaken-Glabbeek voor de zevende maal hun eventing-wedstrijd inrichten op de heuvels, velden en bossen in Attenrode-Wever. Anneleen Wagemans (Bilbo van ’t Wentje) van rijvereniging Tongeren bevestigt de goede vorm van een week eerder in Zutendaal en wint een reeks. Haar clubgenote Vandenzavel Sarah doet dat haar na en zorgt voor een dubbel succes voor de Tongerse delegatie. 

Deel dit bericht: