Nieuwsoverzicht

Nationaal

Zon, feest en prachtige sport op nationaal ponytornooi Herenthout

29 september 2013


nationale KampioenenHet nationaal ponytornooi in Herenthout gaat de geschiedenis in als één van de best geörganiseerde ooit. "Vooraleer we het over de kampioenen hebben, moeten we in de eerste plaats een dikverdiende pluim geven aan LRV Herenthout en alle medewerkers op en rond het nationaal ponytornooi. Het was meer dan ‘dik in orde’. " zegt LRV-directeur Inge Vandael. 

 Broers Wauters winnen Barema A niet maar pakken wel titels in ‘stijlrijden’

Jules Wauters van ponyclub Merksplas vertrok met de provinciale titel en het nodige zelfvertrouwen  op zak als één van grootste favorieten  naar het nationaal ponytornooi voor het springkampioenschap in de hoogste klasse, met zijn zesjarige (!) Hickstead Castanoo (v. Wittinger).  Hickstead maakt echter twee ongebruikelijke fouten in de basisomloop. Geen barrage dus voor de topfavoriet met zijn zwarte ‘fenomeen’.  Die kwam er wel met zijn tweede pony  Kantje’s Binky Boy (v. Manfred), maar ‘er kwam een communicatiefout en dus geen titel in de Barema A.  Nochtans had Wauters in de basisomloop een perfecte rit neergezet. Een mening die de stijljury  deelde, want Jules wint het kampioenschap ‘stijlrijden’. Zijn broer Louis (Eye Toy) wint het ‘Stijlkampioenschap’ in de klasse CM. 

Leonie Aertsen beleeft dag van haar leven

De zege in de  Barema A (DM) gaat dus niet naar Merksplas naar blijft wel in de Kempen als Leonie Aertsen (foto rechts) met Kantjes Boro van ponyclub Wuustwezel de barrage met zeven kandidaten wint. Ze beleeft de dag van haar leven in Herenthout want ze wordt ook nog tweede met Mello Macho. Phaedra Polfliet (Kandans van de Groenheuvel) pakt brons.

In de klasse C-Midden wint het vriendinnetje van Jules Wauters, Stefanie Van Riet (Lingo) van ponyclub Merchtem,  na een barrage op het scherp van de snee. Elke De Pelsmaecker (Happy C) pakt zilver. Helene Gaspar (Flipper) brons.

In de klasse B-Licht is Thibeau Spits de nieuwe nationale kampioen. Thibeau kreeg het afgelopen seizoen slechts één fout met Saartje. Vorige week in de barrage van het provinciaal kampioenschap. “Saartje gaat naar mijn zus Lauranne, dit was mijn laatste wedstrijd met haar en ik ben heel blij dat ik met een titel kan afscheid nemen.” aldus de kleinzoon van Jos Ceulemans die in het stijlrijden tweede wordt. Goud en het erelint is voor clubgenote Caro-Belle De Hornois (Xander) van ponyclub Kontich.

Dressuurkampioenen 2013

De nieuwe nationale ponykampioeneinde hoogste dressuurklasse (DL2) is de Limburgse Jana Theybers (foto links) van ponyclub Ophoven met haar palomino-merrie Golden Princess. In de klasse C-Licht 2 is het goud voor Daphne Van Huffelen van ponyclub Kalmthout Achterbroek met Esperado. B-Licht 1 gaat naar Jozefien Van de Velde met Bo uit de ponyclub Bassevelde. Bo De Clercq (PC Broechem) wint het kampioenschap in de klasse AB2 met Krakker van de D Hoeve. In de klasse SB1 is de nationale titel voor Jonie van de Weygaert (Kmurthe) van ponyclub Kalmthout Achterbroek. 

Groepsdressuur: Rijkevorsel krijgt Brabantse concurrentie

De bekende hoeksteen van LRV, de groepsdressuur klasse Midden,  blijft nog minstens voor een jaar in Rijkevorsel. Maar er komt stevige concurrentie voor ponyclub Sint-Willebrordus. En dan moeten ze in Rijkevorsel vooral naar LRV Brabant kijken. Ponyclub Grimbergen werd tweede, voor de ponyclub uit Sint-Joris-Winghe

herenthoutKur op Muziek en ponyspelen

De Kür op Muziek gaat naar ponyclub Peer, voor ponyclub Broechem en ponyclub Weelde Ravels. Bij de ponyspelen, tonen de West-Vlamingen zich de sterksten. Ponyclub Oedelem wint voor Ardooie en Peer. 

 

Alle uitslagen: www.equester.be / foto's: www.galop.be 

 

Deel dit bericht: