Nieuwsoverzicht

Nationaal

Provinciale kampioenen Brabant, Limburg & West-Vlaanderen

23 september 2013

medailleEen druk LRV-weekend met provinciale kampioenschappen bij de paarden in drie provincies. In sommige provincies  konden de favorieten hun rol helemaal waar maken. In andere provincies leverden de wedstrijden in de hoogste dressuur- of springklasse niet de verwachtte winnaars op.

Sensatie in Ardooie

robinSensatie in Ardooie op het provinciaal kampioenschap van de klasse Zwaar 2. Niet de regerende nationale kampioen Wim Nyssen wint, maar wel Dirk De Mare uit de organiserende vereniging Ardooie met Dijon (v. Lord Sinclair). Wilfried Nyssen van LRV Bredene wordt tweede met Canto (v. Saros van het Gestelhof). Wim Nyssen die bijna heel de zomer bovenaan  stond op de ruitertornooien in West-Vlaanderen moet tevreden zijn met een bronzen medaille. Hij pakt wel een gouden medaille met het achttal, maar de manegehouder uit rijvereniging Bredene had zich zijn generale repetitie voor het nationaal ruitertornooi in Anzegem op 6 oktober wellicht anders voorgesteld.

Robin Dupon (foto links) van LRV Ardooie kan wel met een goed gevoel naar het nationaal kampioenschap uitkijken. Hij wint met Breezer van de Rotterijhoeve  de springklasse Zwaar. Tom Sneppe  van LRV Oostkamp rijdt Cressida van de Maltahoeve (v. Darco) naar de tweede plaats voor Hans Callewaert met V de Vie.

 

 

Limburgse Kampioenen kleinerDanny Loos verrast favorieten in Peer

LRV Peer organiseerde een knap provinciaal kampioenschap en een eerste plaats in de groepsdressuur, had ongetwijfeld nog een extra glans gegeven aan het provinciaal kampioenschap. Het achttal van Peer strandde op een tweede plaats  in de hoogste klasse na het achttal van Meldert.  In de individuele dressuur wint Pieter Foets  van rijvereniging Grote Brogel met Reo van het Wohlfarthof (v. Riccione). Evi Steyvers uit Kaulille wordt met Focus (v. Rockefeller van de Zelm) tweede. Lien Peeters  van LRV Vlijtingen en Day Dream die de provinciale selectielijst aanvoerde wordt derde met Day Dream. Geen Sus Dirickx in de barrage van de springklasse Zwaar. Nochtans gold de ruiter van rijvereniging Meldert als grote favoriet voor de Limburgse titel. Dirckx sneuvelde vroegtijdig. Zijn belager in de selectiestand Neeltje Vanrusselt met Felina van ’t Steenputtenhof, geraakt wel in de barrage maar moet tevreden zijn met een derde plaats. De combinatie die na de nationale indoortitel in Midden de overstap naar Zwaar maakte, was wel de snelste in de barrage maar ze kreeg een fout op de rekening. Roel Lamers (LRV Bree) met Ancor (v. Corland) deed dat niet. Hij werd tweede na de nieuwe provinciale kampioen Danny Loos  van LRV Overpelt met Favorite van de Keezerswinning (v. Winningmood van de Arenberg).

 

 Ben Thiry blijft titels verzamelen

Thiry Ben - AmarisDe nationale kampioen jumping klasse Zwaar van 2011 en de Brabantse provinciale kampioen van 2012 is ook in 2013 al zeker van een titel. Ben Thiry van rijvereniging Orsmaal wint met Amaris vh Meerdaelhof (v. Lys de Darmen) in Nieuwenrode. Hij is in de barrage sneller dan Gert Bosmans van LRV Herent  met Arona van de Rozendael (v. Gotha Brecourt). Gert wordt al voor de vierde keer in zijn LRV-carrière tweede op een provinciaal kampioenschap. Tom Bonny van rijvereniging Opwijk wordt derde met Wilgada.


In de klasse Zwaar 2 is Saartje De Mot van LRV Liedekerke met Uberwelt (v. Ragazzo) de nieuwe provinciale kampioene. Sofie De Doncker van LRV Grimbergen wordt tweede met Woodstock (v. Weltruhm).  Diane Jaubin van rijvereniging Bierbeek  wordt derde met Rinaldo  (v. Rubin Royal). De groepsdressuur gaat naar rijvereniging Vissenaken-Glabbeek.

Alle uitslagen op www.equester.be

 

 

Deel dit bericht: