Nieuwsoverzicht

Nationaal

Programma TREK 2013 Merksplas

30 april 2013

affiche Trek 2013Na het succes van de vorige edities – de Equirencontre/Trek 2008 in de prachtige Ardennen, meer specifiek in Mirwart (St. Hubert), in 2009 in Bocholt (Limburg), in 2010 in Lobbes (Henegouwen), in 2011 in Hoegaarden en in 2012 in Stoumont (Luik) - is het nu de beurt aan de provincie Antwerpen. We zijn te gast in het domein Esberg in Merkplas, waar in een idyllisch kader een prima infrastructuur aanwezig is om de trekruiter en menner in ideale omstandigheden te ontvangen. Lees meer .. 

 

 

Van ruime, goed onderhouden weiden, een aparte feestschuur, de nodige sanitaire voorzieningen met toiletten en douches, en ruime parking… alles is dus voorzien voor een prachtige driedaagse! Bovendien ligt het domein vlak aan een netwerk van prachtige ruiterwegen (de Taxandria routes). Zandwegen, bossen en heide wisselen elkaar af. De Noorderkempen verdient door z'n aparte charme en ziel zeker onze aandacht.

Deze happening start op vrijdag 16 augustus met de verwelkoming van de deelnemers en het opzetten van het kampement. Er is een eerste verkenningsrit in de omgeving voorzien voor wie met vervoer naar Merkplas gekomen is. Na de welkomsdrink van ‘Toerisme Provincie Antwerpen’ kunnen kunnen de paardenliefhebbers, afkomstig uit alle windstreken, in een gemoedelijke sfeer met elkaar kennismaken tijdens het avondmaal. Ten slotte zal een reuze kampvuur met zang, gitaar en harmonica deze eerste avond van gezellig weerzien afsluiten.

Zaterdag 17 augustus is volledig gewijd aan de ontdekking van de regio, via een toeristische dagtocht te paard – onder het zadel of met de koets – met een picknick onderweg ten velde. 's Avonds in de schuur is er na het feestmaal ambiance troef want de avond wordt afgesloten met muziek en dans!

Op zondag 18 augustus staat er opnieuw een korte wandeling op het programma. Na de middag is er gelegenheid om deel te nemen aan allerhande animaties, demo's of een toeristisch uitstapje naar bvb de ‘Landloperskolonie van Wortel’. We sluiten af met een heerlijke BBQ.

Zondagnamiddag (of maandagmorgen voor diegenen die huiswaarts keren te paard) wordt er afscheid genomen… maar niet zonder al afspraken te maken voor de Equirencontre/Trek van 2014.

Liefhebbers van paard en natuur, mis deze unieke afspraak van het ruitertoerisme niet!

Kom samen met ons deze bijzondere regio ontdekken, ervaringen uitwisselen en verbroederen in een ontspannen en unieke sfeer!

Infofiche, inschrijvingsformulier, routeboekje… vindt u op www.ruitertoerisme.eu. Wees er tijdig bij want omwille van een streng kwaliteitsstreefdoel is de ‘numerus clausus’  230 combinaties (ruiter/menner + paard)!

Op 25 en 26 mei is er al een verkenningsweekend in Merksplas gepland. Alle info en inschrijven via deze link.  

 

Deel dit bericht: