Nieuwsoverzicht

Nationaal

Tiffany Van Dooren in Minderhout - Van Den Broeck in Vechmaal

05 april 2013

tiffany-van-doorenDe door het winterweer verplaatste wedstrijd van Minderhout en de wedstrijd te Vechmaal op Paasmaandag vormden de opening van het LRV-eventingvoorjaar. Vanaf nu gaat het in één rechte lijn richting Tongeren en voor acht gelukkigen richting Laintal.

 

 

“Het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken, laat staan voor namen. Maar zowel in Minderhout als in Vechmaal zijn het de combinaties die bovenaan de ranking staan in dressuur, die ook goed presteren in de cross en de jumping. Er zijn een aantal nieuwe namen en jeugdig talent die voor aangename verassingen zorgen en een aantal meer ervaren combinaties die hun goede punten bevestigen.” Zegt Willy Van Den Meersche die samen met West-Vlaming Luc Dupon verantwoordelijk is voor de selectie van de Belgische LRV-delegatie. Ze willen van 19 tot 21 juli in Laintal voor een evenaring of verbetering van het resultaat van twee jaar geleden gaan, toen ze heel nipt verslagen werden door de Duitsers in het Engelse Aston Le Walls.

Tiffany Van Dooren in Minderhout

Tiffany Van Dooren (foto) van LRV Overbroek wint met Bachelor van de Dwerse Hagen (v. Premium de Laubry)  de eerste eventingwedstrijd van het voorjaar in Minderhout. De tijd van de cross was de moeilijkste hindernis in Minderhout en Tiffany reed de op één na snelste cross-country wat haar na een vijfde plaats in de dressuur op een eerste plaats in het eindklassement bracht. Vincent Martens uit LRV Tielt (Falco van de Mispelaere) eindigt derde voor Dorien De Swaef (Bellisima) uit LRV Kerksken. Tinne Magnus (Danté van’t Leemhof) uit LRV Merchtem wordt vierde en Melanie Valckx (Eddy Wally) behaalt de vijfde plaats.

Tom Van Den Broeck in Vechmaal

Tom van den Broeck reed twee jaar geleden nog mee op het EK voor Landelijke Ruiters. In Vechmaal, op één van de mooiste eventinglocaties van ons land, start de bekende eventingruiter onder VLP-vlag. Hij wint met Word for Word de klasse Zwaar. De revelatie van de Z-klasse van vorig jaar,  Tim Ooms (Equina van de Buitenheide)  van LRV Mol Achterbos wordt tweede voor Vincent Martens die Falco, voor de tweede maal in drie dagen tijd, aan de start brengt. Ex-LRV-directeur Raf Steegmans, die zijn eerste Z-wedstrijd start, wordt vierde. Steegmans startte wel al een Z-wedstrijd in Nederland en kreeg daar bevestiging van de goede vorm van Faranto van de Caetsbeek (v. Warkant van ’t Gestelhof). Steven Konings (Winner C) uit Overpelt wordt vijfde. 

Deel dit bericht: