RuiterschoolLeuven is LRV. LRV is Leuven. Maar eigenlijk is Leuven, Oud-Heverlee. En bevindt zich hier de mooie accommodatie van de Ruiterschool.

Als thuisbasis van de Landelijke Rijverenigingen en van het Belgisch Warmbloedpaard zijn we heel fier dat we over deze moderne infrastructuur mogen beschikken. Al eind de jaren ’50 werden deze terreinen aan de Waversebaan aangekocht en in gebruik genomen. Op 9 juli 1959 werd de Ruiterschool officieel geopend.

Ondertussen is deze site uitgegroeid tot een bloeiend hippisch complex met 2 rijhallen, waarvan 1 met tribune, een ruime paardenstalling, aanpalende kantoren voor het Nationaal secretariaat, 3 vergaderruimtes, 1 cafetaria en een buitenpiste. Ook als je langer in Oud-Heverlee wil vertoeven, kan je bij ons terecht: wij bieden ook slaapgelegenheid aan, voor 40 personen.

Aan de rijhal is er een verharde parking voorzien voor ongeveer 30 wagens. Aan de buitenpiste kunnen er ook een 60-tal wagens gestald worden. Daarnaast biedt de achterliggende weide nog ruimte om extra parking te voorzien.

Midden in het groen, tussen Brussel en Leuven vormt ze de ideale locatie voor hippische en niet-hippische evenementen en vergaderingen.

Indien u de mogelijkheden van de vernieuwde Ruiterschool wil komen ontdekken, bent u tijdens de kantooruren van harte welkom. U kan uiteraard ook een afspraak maken met Kristel Derweduwen via het nummer 016/ 47 99 60 of via mail.

Ontdek alvast de verschillende mogelijkheden, prijzen en combipaketten: