Routes LimburgLimburg heeft kilometers aan ruiterpaden en heel veel natuur. De perfecte combinatie. Zadel je paard op en stap, draaf of galoppeer door bossen, over zandvlaktes, in heidegebieden,… Limburg is niet voor niets de paardenprovincie.

650 kilometer. Zo lang is het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk. Dat is ongeveer van Hasselt naar Berlijn, kan al tellen hè! En het plezantste is dat praktisch alles door de natuur loopt over onverharde paden. Bossen, zandgronden, duinen, heidelandschappen,… Limburg is er vol van.


De ruiterkaart is onmisbaar voor iedere paardenliefhebber. Je vindt meer dan 650 km bewegwijzerde ruiter- en menpaden op één handige kaart.

 

Naast de routes krijg je een handig overzicht van alle ruitercafésruiterlogies en zelfs de locatie van vaste hindernissen en doorwaadplaatsen. Ook de toppleisterplaatsen met bindbalken, picknickbanken en paddocks zijn eenvoudig op de kaart terug te vinden. De ruiterkaart is opgebouwd door middel van een knooppuntennetwerk. Zo kan je gemakkelijk je route van knooppunt naar knooppunt uittekenen.

Klinkt handig? Dan kan je de ruiterkaart gratis afhalen in alle paardvriendelijke logies en cafés in Limburg, in de toeristische infokantoren. Je kan de kaart ook online bekijken.