G-paardrijden 

Paardrijden is een een gezonde vrijetijdsbesteding, maar ook een kans om mekaar te ontmoeten, deel te nemen aan wedstrijden, te integreren … een verhaal te geven. Binnen het LRV-G-paardrijden primeert het recreatieve aspect steeds op het competitieve.

 

Iedereen presteert op eigen niveau en naar eigen mogelijkheden.

 

LRV wil aan alle personen met een beperking de kans geven om aan dressuurwedstrijden deel te nemen en dit zowel binnen als buiten hun werking met valide ruiters. Voor de G-ruiters/amazones zijn er volgende mogelijkheden binnen LRV:


  • G-ruiters die aangesloten zijn bij een lokale LRV-vereniging: LRV leden met een beperking, die aangesloten zijn als wedstrijdruiter, kunnen een eigen proef G-dressuur rijden op de wedstrijden waar rijvereniging waarbij hij of zij aangesloten is, deelneemt. De LRV G-ruiters rijden in een gewone dressuurring met een eigen paard, aansluitend op een andere proef (bij voorkeur rond de middag). Inschrijving of vraag gebeurt via de eigen vereniging via www.equester.be – rubriek ‘wedstrijden’ door de Equesterverantwoordelijke ten laatste 2 weken voor de wedstrijd.

    Dressuurring met gewone dressuurletters / Jurering op gewoon wedstrijdblad / Prijsuitreiking in openingsparade (te voet) / Ruiter/Amazone kiest een proef uit de specifieke G-dressuurproeven

Proeven

De proef (naar keuze) wordt steeds gereden onafhankelijk van het aantal deelnemers.


  • G-ruiters die aangesloten zijn bij een provinciale LRV-G-vereniging
    In elke provincie bestaat er een provinciale G-club waar volgende ruiters kunnen aansluiten

  • LRV leden met een beperking, die aangesloten zijn als wandelruiter bij een lokale LRV-vereniging kunnen automatisch (zonder extra kosten) ook aansluiten bij de provinciale G-club.

Zij kunnen kosteloos deelnemen aan de specifieke G+-wedstrijden.

G-ruiters en niet-LRV-clubs kunnen aansluiten om verzekerd te zijn voor deelname aan de specifieke G-wedstrijden.

Individuele G-ruiters die nergens anders zijn aangesloten, kunnen aansluiten om verzekerd te zijn voor deelname aan de specifieke G-wedstrijden. Deze leden kunnen dus deelnemen aan de specifieke G+-wedstrijden. Lidgeld bedraagt 16 Euro per lid per jaar.

G-ruiters die op geen enkele manier aangesloten zijn bij LRV,  kunnen eveneens deelnemen aan de specifieke G+-wedstrijden indien zij via hun instelling of via een eigen polis verzekerd zijn. Zij kunnen geen aanspraak maken op de LRV-verzekering.


Contact: Christel Vandyck - c.vandyck@lrv.be