Afdrukken

Jeugdcup LRV / VLP

affiche jeugdcup 2016De Jeugd Cup is een samenwerking tussen LRV en VLP. Het is een concept dat wedstrijden stijlrijden aanbiedt met als orgelpunt een selectie voor deelname aan de finale op Jumping Mechelen.

De Jeugd Cup is toegankelijk voor ruiters van het basis- en secundair onderwijs, inclusief leerlingen van scholen met paardenopleidingen of specialisatiejaren.

Zowel leden als niet-leden van door Bloso erkende sportfederaties kunnen deelnemen aan de Jeugd Cup. Niet-leden dienen zich wel door middel van een beperkte bijdrage te verzekeren. Deze verzekering is enkel geldig per wedstrijd van de Jeugd Cup waar men voor inschrijft.

Jeugd Cup Stijlrijden 2016 … de kalender is er!!

Samen met de start van het nieuwe schooljaar presenteert de werkgroep Jeugdcup Stijlrijden LRV/VLP ook de nieuwe kalender 2016. De eerste wedstrijd gaat van start op 15 oktober in Turnhout en wordt gevolgd door nog 6 selectiewedstrijden, de halve finale en de finales op Vlaanderens Kerstjumping in Mechelen. De Jeugd Cup is een circuit dat de aandacht van schoolgaande ruiters en amazones wil sturen naar sporttechnisch juist en stijlvol jumping rijden en dit met aandacht voor het welzijn en de goede verzorging van het paard. De Jeugd Cup staat open voor (pony-)ruiters en amazones aangesloten bij VLP en/of LRV of je kan deelnemen vanuit je school met een dagverzekering. De maximumleeftijd is 21 jaar worden in 2016.

Hoe gaat de Jeugd Cup Stijlrijden in zijn werk?

De Jeugd Cup wordt georganiseerd in een samenwerking tussen LRV, VLP en de paardenhumaniora Bilzen en Torhout. De wedstrijden worden dit jaar georganiseerd in een mix van zaterdagen en woensdagnamiddagen en staan open voor zowel paarden als pony’s. Een vast team van experten beoordeelt elke combinatie op toilettage van paard of pony, op techniek van de ruiter en op de tactiek van het gereden parcours. Elke ruiter/amazone kan na afloop het protocol met deze beoordelingen afhalen en indien nodig een aantal aandachtspunten verbeteren tegen een volgende wedstrijd. Er zijn 7 selectiewedstrijden, waaruit een bepaald aantal deelnemers zich kwalificeert voor de halve finale. Vanuit de halve finale selecteren de beste combinaties zich voor de finales op Vlaanderens Kerstjumping. Elke ruiter/amazone die tenminste 1 keer deelneemt krijgt alvast één toegangsticket voor de dag van de finale op Jumping Mechelen. Je neemt deel zo vaak je wil, maar je 2 beste uitslagen tellen mee voor de selectie van de halve finale.

 

Kalender