Afdrukken

Jeugdcup LRV / VLP

affiche jeugdcup 2017De Jeugd Cup is een samenwerking tussen LRV en VLP. Het is een concept dat wedstrijden stijlspringen aanbiedt met als orgelpunt een selectie voor deelname aan de finale op Jumping Mechelen.


De Jeugd Cup is toegankelijk voor ruiters van het basis- en secundair onderwijs, inclusief leerlingen van scholen met paardenopleidingen of specialisatiejaren.


Zowel leden als niet-leden van door Sport Vlaanderen erkende sportfederaties kunnen deelnemen aan de Jeugd Cup. Niet-leden dienen zich wel door middel van een beperkte bijdrage te verzekeren. Deze verzekering is enkel geldig per wedstrijd van de Jeugd Cup waar men voor inschrijft.


Jeugd Cup Stijlrijden 2017 …

Samen met de start van het nieuwe schooljaar presenteert de werkgroep Jeugdcup Stijlspringen LRV/VLP ook de nieuwe kalender 2017. De eerste wedstrijd gaat van start op 13 september in Hulsterlo en wordt gevolgd door nog 7 selectiewedstrijden, de halve finale en de finales op Vlaanderens Kerstjumping in Mechelen. De Jeugd Cup is een circuit dat de aandacht van schoolgaande ruiters en amazones wil sturen naar sporttechnisch juist en stijlvol jumping rijden en dit met aandacht voor het welzijn en de goede verzorging van het paard. De Jeugd Cup staat open voor (pony-)ruiters en amazones aangesloten bij VLP en/of LRV of je kan deelnemen vanuit je school met een dagverzekering. De maximumleeftijd is 21 jaar worden in 2017.


Hoe gaat de Jeugd Cup Stijlrijden in zijn werk?

  • De Jeugd Cup wordt georganiseerd in een samenwerking tussen LRV, VLP en de paardenhumaniora Bilzen en Torhout. De wedstrijden worden dit jaar georganiseerd in een mix van zaterdagen en woensdagnamiddagen en staan open voor zowel paarden als pony’s. Een vast team van experten beoordeelt elke combinatie op toilettage van paard of pony, op techniek van de ruiter en op de tactiek van het gereden parcours. Elke ruiter/amazone kan na afloop het protocol met deze beoordelingen afhalen en indien nodig een aantal aandachtspunten verbeteren tegen een volgende wedstrijd. Er zijn 8 selectiewedstrijden, waaruit een bepaald aantal deelnemers zich kwalificeert voor de halve finale. Vanuit de halve finale selecteren de beste combinaties zich voor de finales op Vlaanderens Kerstjumping. Elke ruiter/amazone die tenminste 1 keer deelneemt krijgt alvast één toegangsticket voor de dag van de finale op Jumping Mechelen. Je neemt deel zo vaak je wil, maar je 2 beste uitslagen tellen mee voor de selectie van de halve finale.

Kalender 2017:

13/sep  - Stal Hulsterlo - Meerdonk


 

20/sep -  Equiland, Sentower - Opglabbeek


27/sep - De Warre - Neeroeteren


7/okt - Dena Stables - Turnhout


11/okt - Martinusschool - Bilzen


25/okt - Hunters Studfarm -  Poperinge


4/nov  - De Gaverbeek - Waregem


11/nov - Woutershof - Kuringen


18/nov - Ruiterschool Oud-Heverlee  - HALVE FINALE

Volgende aantallen zullen geselecteerd worden voor de  Finale te Mechelen :

Po KM :  28 deelnemers  waarvan 14 worden geselecteerd

Po GM :  49 deelnemers  waarvan 24 worden geselecteerd

Pa 90    : 41 deelnemers  waarvan 21 worden geselecteerd

Pa 110  : 21 deelnemers  waarvan 11 worden geselecteerd

 

We rekening houdend met het reglement dat zegt : Elke deelnemer kan max. 2 selecties behalen. Met deze 2 selecties mag ook de halve finale gereden worden, maar NIET de finale. In de finale moet 1 paard of pony gekozen worden.

 

 

Jeugd Cup - Stijlspringen

 

Praktische richtlijnen wedstrijden

In deze richtlijnen vind je info over de wedstrijddata, inschrijvingsdata, starttijden, locaties, ...
 

Reglement


Dit reglement bevat info over de deelnemers, proeven, wedstrijdformule en specifieke wedstrijdreglementen
 

Parcours en protocols

Inschrijven

Extra info over de Jeugd Cup

De meeste informatie kan je reeds vinden in het reglement. Hierin vind je vrijwel alle antwoorden op je vragen.
Heb je verder nog vragen, dan kan je terecht bij:

Muriel Coppin (LRV): 016/47 99 69 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Eline Poppe (VLP): 09/274 10 50 of e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (TOT 01-11-17)