Afdrukken

G-paardrijden

G-werking2

RESULTATEN:

Special G - 25 oktober

 

 

Sporten voor mensen met een beperking is nog altijd niet evident. LRV wil een voortrekkersrol spelen om de mogelijkheden voor het paardrijden voor mensen met een beperking te vergroten. Het is niet alleen een gezonde vrijetijdsbesteding, maar ook een kans om mekaar te ontmoeten, deel te nemen aan wedstrijden, om mensen met een beperking te integreren én hen een verhaal te geven. Het recreatieve primeert steeds op het competitieve. Iedereen presteert op eigen niveau en naar eigen mogelijkheden.

LRV wil aan alle personen met een beperking de kans geven om aan dressuurwedstrijden deel te nemen en dit zowel binnen als buiten hun werking met valide ruiters.

 

 Voor de G-ruiters biedt LRV de volgende mogelijkheden :

  G-ruiters die aangesloten zijn bij een lokale LRV-vereniging:

LRV leden met een beperking, die aangesloten zijn als wedstrijdruiter, kunnen een eigen proef G-dressuur rijden op de wedstrijden waar hun club deelneemt.
Lidgeld bedraagt 44 Euro per jaar voor de pony-ruiters en 54 Euro per jaar voor de ruiters (gewoon tarief).
De LRV G-ruiters rijden in een gewone dressuurring met een eigen paard, aansluitend op een andere proef (bij voorkeur rond de middag). Inschrijving of vraag gebeurt via de eigen vereniging via equester ten laatste 2 weken voor de wedstrijd.

 

  • Dressuurring met gewone dressuurletters
  • Jurering op gewoon wedstrijdblad
  • Prijsuitreiking in openingsparade (te voet)
  • Ruiter kiest een proef uit de specifieke G-dressuurproeven (zie website http://www.lrv.be/wedstrijden/g-paardrijden )

De proef (naar keuze) wordt ten allen tijde gereden, onafhankelijk van het aantal deelnemers.

Kalender : zie www.equester.be en vraag bij uw commandant van uw vereniging.

G-ruiters die aangesloten zijn bij een provinciale LRV-G-vereniging

In elke provincie bestaat er een provinciale G-club waar volgende ruiters kunnen aansluiten :

  • LRV leden met een beperking, die aangesloten zijn als wandelruiter bij een lokale LRV-vereniging kunnen automatisch (zonder extra kosten) ook aansluiten bij de provinciale G-club.

Zij kunnen kosteloos deelnemen aan de specifieke G+-wedstrijden.

Aanvraag via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

G-ruiters en niet-LRV-clubs kunnen aansluiten om verzekerd te zijn voor deelname aan de specifieke G-wedstrijden.

Aanvraag via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Individuele G-ruiters die nergens anders zijn aangesloten, kunnen aansluiten om verzekerd te zijn voor deelname aan de specifieke G-wedstrijden.

Aanvraag via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze leden kunnen dus allemaal deelnemen aan de specifieke G+-wedstrijden. Lidgeld bedraagt 16 Euro per lid per jaar. Zie kalender G+-wedstrijden 2015

G-ruiters die op geen enkele manier aangesloten zijn bij LRV

 Deze kunnen eveneens deelnemen aan de specifieke G+-wedstrijden indien zij via hun instelling of via een eigen polis verzekerd zijn. Zij kunnen geen aanspraak maken op de LRV-verzekering.

 

 

 Indien er nog vragen zijn, mag je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .